Milas’ta Öğrenciler Atatürk İçin Koştu

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yılı sebebiyle ülke genelinde 88’incisi düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu Milas’ta Milas Kaymakamlığı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda düzenlendi.

Milas’ta Öğrenciler Atatürk İçin Koştu
  • 28 December 2023, Thursday 12:04

27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu’na yoğun katılım olurken, veliler de çocuklarını izlemek için tribünleri doldurdu.

350 sporcunun mücadele ettiği Büyük Atatürk Koşusu'nda Belçika uyruklu Ferre Berghmans isimli öğrenci de yer aldı. Yarışma Muğla atletizm hakemleri gözetiminde, Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeli ile beden eğitimi öğretmenlerinin rehberliğinde yapıldı.

Minik kızlar, minik erkekler, küçük kızlar, küçük erkekler, yıldızlar ortaokul kızlar, yıldızlar ortaokul erkekler, genç lise kızlar, genç lise erkekler olmak üzere 8 kategoride yapılan atletizm müsabakalarında doğum yılları 2005 ile 2016 arası olan 350 öğrenci birinci olmak için yarıştı.

YARIŞMADA SEVİNÇ VE GÖZYAŞI BİR ARADA

Atletizm yarışması şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından saat 11'de minik kızlar kategorisi ile başladı. Tribünleri dolduran öğrencilerin aileleri, çocuklardan daha heyecanlı ve coşkuluydu.

Güllük, Ören, Selimiye, Bafa ve Milas okullarından yarışmaya katılan öğrenciler, büyük lider Atatürk'ü bir kez daha saygıyla ve sevgiyle anmak için yarıştılar. Büyük Atatürk Koşusu madalyasını kazanmak için öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Baygınlık geçiren öğrencilere, sahada bulunan sağlık görevlileri tarafından müdahalede edilirken, dereceye giremeyen bazı öğrenciler ise gözyaşlarını tutamadı.

BELÇİKALI SPORCU ATATÜRK KOŞUNDA YARIŞTI

Müsabakanın en dikkat çeken tarafı ise Güllük'te yaşadığı öğrenilen Belçikalı

13 yaşındaki Ferre Berghmans isimli öğrencinin yarışması oldu. Ailesi ile birlikte yarış alanında yerini alan Berghmans, Yıldız Ortaokul Erkekler kategorisinde koşarak, yarışmayı 1. olarak tamamladı.

 

MADALYA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yarışmaların tamamlanmasının ardından kendi kategoride ilk 4'e giren kız ve erkek öğrencilere madalyaları Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Tayfun Durmuş Uslu ve bazı okulların müdürleri tarafından verildi.

Dereceye giren öğrencilerin isimleri şu şekilde;

Minik Kızlar:1.Tuana Korkmaz 2.Mira Uğurlu 3.Begüm Mercan 4.Nusemi Pamuk

Minik Erkekler:1.Emir Ilgın 2.Aras Tün 3.Muzaffer Evci 4.Kerem Kirişoğlu

Küçük Kızlar:1.Irmak Demir 2.Simay Günay 3.Esmanur Kara 4.Elif Öncelik

Küçük Erkekler:1.Muhammed Hüseyin Yişer 2.Rüstem Manedov 3.Rüzgar Mustafa Karaaslan

Yıldız Kızlar:1.Nisanur Kırçın 2.Eda Öner 3.Zeliha Nur Acar 4.Cemre Yıldırım

Yıldız Erkekler:1.Ferre Berghmans 2.Mehmet Fatih Akçan 3.Utku Uslu 4.İslam Kartal.

Genç Kızlar:1.Sinem Turgut 2.Feyza Binek

Genç Erkekler:1.Yavuz Mert Çanak 2.Arda Yel 3.Emin Karan 4.Mert Tavaslı

Beğendim 2 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık