Muğla ASKF 29 yaşında

1991 yılında 17 spor kulübünün bir araya gelmesiyle kurulan Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 29. yaşını kutladı. Bugün itibariyle 104 üyesi bulunan federasyon, aradan geçen 29 yılı değerlendirdi.

Muğla ASKF 29 yaşında

20 Mart 1991 tarihinde 17 spor kulübünün bir araya gelmesi ile kuruluş bildirgesini konfederasyonun o günkü genel başkanı Rıza Sümer ile birlikte Muğla Valiliğine sunan Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 29. yaş gününü kutladı. Federasyon, aradan geçen 29 yılı değerlendirdi. “29 yıl içerisinde yaptıklarımız var, planlayıp, hedefleyip bizden kaynaklanmayan nedenlerle yapamadıklarımız var. Ama yaptığımız en önemli şey 29 yıldır tarafsız, adil ve eşit bir şekilde kulüplerimizin iş ve işlemlerine yardımcı olduk ve onları her alanda en iyi bir şekilde temsil ettik.” diyen federasyon yetkilileri, kulübün bugün 104 üyesi bulunduğunu ifade etti.
İSTATİSTİKLERLE 2018-2019 SEZONU
Federasyon, geçtiğimiz sezon müsabakaların yüzde 69.23’ünün çim sahalarda, yüzde 29,50’sinin suni çim sahalarda, yüzde 1,27’sinin ise toprak sahalarda oynatıldığını belirterek, “Hedefimiz müsabakaların tamamının özellikle çim olmak üzere çim veya suni çim sahalarda oynatılmasıdır.” dedi. 
Federasyon tarafından paylaşılan verilere göre geçtiğimiz sezon 1885 müsabaka oynandı. Futbolda oynanan kategori sayısı toplam 12 oldu. Resmi Liglere katılan takım sayısı bu yıl 276 olurken, Valilik Kupası Futbol Turnuvasına katılan 17 takım ile birlikte bu sayı 293’ü buldu. Muğla’da 6 kulüp, kadın futbol tescilini yaptırdı ancak bunlardan 3’ü liglere katıldı. Federasyon FUTSAL liginin oluşturulamamasını ise eksiklik olarak gördü. Futboldaki lisanslı sporcu sayısı 4.446’sı aktif olmak üzere 25.306’ya yükseldi. Diğer branşlardaki sporcu sayılarının da 8.495’’i aktif olmak üzere 74.220’ye yükseldi. Böylece Muğla’da bütün branşlardaki aktif sporcu sayısı 12.941’e, toplamı da 99.526’ya ulaştı.
SÖZLERİN TUTULUP TUTULMADIĞI TAKİP EDİLDİ
Federasyon, amatör sporun sorunlarını içeren talep ve önerilerini; her dönem için hazırlanarak gerek yerel, gerekse genel seçimlerde adaylara ve siyasi partilere sunduklarını ve verilen sözlerin tutulup tutulmadığının takip ettiklerini söyledi. Yapılan açıklamada, “Bu çerçevede yaptığımız girişimler sonucu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca bütün kulüplerimize maddi destek sağlanmış ve Türkiye şampiyonasına giden takımlarımıza araç desteği verilmiştir. Bu nedenle Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün olmak üzere emeği geçenlere katkısı olanlara teşekkür ederiz. Bu desteklerin artarak devamı için her türlü gayret gösterilecektir. Konfederasyon Genel Başkanımız ve ASKF Başkanlarımızın talepleri doğrultusunda Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzce alınan spor malzemeleri tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Federasyonumuz iş birliğinde 13.10.2017 tarihinde İlimizdeki bütün spor kulüplerimize dağıtılmıştır. 13.06.2018 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından bütün kulüplere maddi yardım yapıldı.” denildi.
Federasyon, açıklamalarının ardından Milas’taki Şehit Metin Özcan Stadyumu’nun sorunlarının giderildiğini ancak Milas’a acilen bir saha daha yapılması gerektiğini ifade etti. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık