Şampiyonlar belli oldu

ÖNDER Spor Haber / ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Şampiyonlar belli oldu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası dolayısıyla Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler Arası Voleybol Turnuvasında şampiyon takımlar geçtiğimiz hafta içinde oynanan final karşılaşmaları sonrasında belli oldu.

Genç Kızlarda Anadolu Lisesi şampiyon olurken, genç erkeklerde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şampiyonluk sevincini yaşayan takım oldu.

Milas Beden Eğitimi Öğretmenleri Ünsal Çelik, Onur Semiz, Filiz Beycur, Tuncay İn, Halim Başkonuş’un hakemliklerini yaptığı voleybol turnuvasında kızlarda Milas Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi, erkeklerde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şampiyonluk mücadelesine çıkan takımlar oldular.

 

Kızlarda Anadolu Lisesi Milas’ın Şampiyonu oldu

Anadolu Lisesi: 3 - Cumhuriyet Anadolu Lisesi: 0

17 Mayıs Perşembe günü Milas Kapalı Spor Salonunda oynanan ilk şampiyonluk mücadelesinde Anadolu Lisesi, rakibi Cumhuriyet Anadolu Lisesini 3 - 0 yenerek turnuvanın ilk şampiyonu oldu.

 

Turnuvanın en ağır sakatlığını yaşadı

Grup maçları ile çeyrek final maçlarında Cumhuriyet Anadolu Lisesi Voleybol Takımının en iyi oyuncularından biri olan Tuğçe Toker’in yarı final maçında sakatlanarak ayağını kırması ile hem savunma hem de hücum gücü zayıflayan Cumhuriyet Anadolu Lisesi şampiyonluk maçına bu oyuncusundan mahrum olarak çıktı.

Özellikle Kızlar grubunda yaşanan sakatlıkların en ağırını yaşayan Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Sporcusu Tuğçe Toker, ameliyatı sonrasında takım arkadaşlarını oynayacakları şampiyonluk maçında yalnız bırakmayarak karşılaşmayı tribünden izledi.

Kulüp düzeyinde sporcusu daha fazla olan Anadolu Lisesi, maçta hem oyun anlamında hem de sayı anlamında üstünlüğünü üç set boyunca korudu ve maçı 3 - 0 kazandı.

 

Erkeklerde Şampiyon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: 3 - Anadolu Lisesi: 2

Final maçlarının ikincisinde sahaya çıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anadolu Lisesi Voleybol Takımlarının mücadelesi son yıllarda bu tür turnuvalarda izlenen en güzel, en heyecanlı ve en mücadeleli müsabaka oldu.

Tam bir şampiyonluk ve final karşılaşması olan müsabakanın ilk setini Anadolu Lisesi 26 - 24 alarak durumu 1 - 0 yaptı.İkinci sette Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25 – 21’lik skorla maçta dengeyi sağladı ve skoru 1 - 1 yaptı.

 

Şampiyonluk maçı nefesleri kesti

Maçın üçüncü setinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 27 - 25 öne geçti ve skor 2 - 1 oldu. Maçın dördüncü setinde kazanan taraf seti 29 - 27 alan taraf olan Anadolu Lisesi skoru yeniden 2 – 2’ye taşıyarak dengeyi sağladı.

 

Kazananı ‘taybrek seti’ belirledi

Liseler Grubu Genç Erkekler Şampiyonluk maçında 4 sette bitmeyen heyecan taybrek setinde de devam etti.

Karşılaşmanın kazananının ortaya çıkacağı sette Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oyuna ağırlığını biraz daha fazla koyunca peş peşe sayılar da gelmeye başladı.

Maçın taybrek setini 15 - 8 alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şampiyonluk maçının da kazananı oldu ve Genç Erkeklerde Şampiyonluğunu ilan etti.

 

Ödül Töreni

Liseler grubu Kız ve Erkekler final karşılaşmaları sonrasında turnuvanın ödül töreni gerçekleştirildi.Turnuvada hakemlik yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerine de teşekkür belgeleri verildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın da katıldığı ve şampiyon takımlara kupa verdiği törende sporcular madalyalarını da aldılar.

Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Demir, Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Durmuş Tayfun Uslu, Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeli İmdat Çelik, sporculara madalyalarını ve kupalarını veren isimler oldular.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık