Satrant Turnuvası 5 kategoride, 133 sporcunun katılımıyla gerçekleşti

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Satrant Turnuvası 5 kategoride, 133 sporcunun katılımıyla gerçekleşti

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Kupası Satranç Turnuvası 21 - 22 Mayıs tarihlerinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Binası’nda bulunan Masal Resturant’ta yapıldı.

5 kategoride 133 satranç sporcusunun katıldığı turnuvaya ilgi ve katılım yoğun oldu. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan satranç turnuvasına MİTSO 11 kez ev sahipliği yaparak satranç sporuna verdiği desteklerle satranç camiası tarafından beğeni ve alkış topladı.

Milas, Bodrum, Yatağan satranç sporcularını buluşturan turnuva 21 Mayıs Cumartesi günü ilk tur maçları ile başladı. Özellikle Ağaçlıhöyük ve Meşelik Mahalleri’nden gelen satranç sporcularının katılımıyla renklenen MİTSO Satranç Turnuvası’nın başhakemliğini Ali Ülgün yaptı.

Milas Satranç İlçe Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar, Adnan Karaağaç, Cumhur Önal, Burak Günay sporculara yardımcı olan diğer hakemler olarak görev yaptılar.

22 Mayıs Pazar günü yapılan ikinci tur karşılaşmaları sonrasında turnuvanın ödül töreni düzenlendi. Her kategoride dereceye giren ilk üç sporcuya kupa ve madalyaları sıralamada dördüncülük ile onunculuk elde eden sporculara da madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Turnuvanın sponsorluğunu yapan Milas MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu turnuvada her kategoride ilk üçe giren sporculara kupa ve madalyalarını veren isim oldu. Turnuvada dereceye giren diğer sporculara madalyalarını Spor Muhabiri Hüseyin Açar ile turnuva hakemleri verdiler.

Ödül töreninde satranç hakemlerine ve MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu’na da bir teşekkür plaketi verildi.

 

Teşekkür edildi

Milas İlçe Satranç Temsilcisi Turnuva Hakemi Elif Vildan Altunbozar, satranç turnuvasına 11 kez ev sahipliği yaparak büyük destek veren MİTSO’ya ödül töreni sonrasında verdikleri destek ve katkı nedeniyle teşekkür etti.

Milas satranç ailesi olarak MİTSO’nun verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Altunbozar, turnuvanın düzenlendiği Masal Resturant’ın sahibi Erol Bölükbaş’a ve çalışanlarına da teşekkür ederek “iki gün boyunca bizleri en iyi şekilde ağırladılar” dedi.

27 Mayıs Cuma günü MİFAD Anasınıfı Satranç Çocuk Şenliği’nde bir kez daha buluşacaklarını belirten Altunbozar, satranca gönül veren herkesi bu güzel şenliği izlemek için Cuma günü sabahı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na davet etti.

 

Satranç Turnuvası Ödülleri

Minikler Kategorisi

1. Çınar Altunay, 2. Batuhan Sütçü, 3. Yiğit İkiz, 4. Yağız Alp Balıkçı, 5. Ali Emre Ören, 6. Eylül Ela Orallı, 7. Çağla Yiğen, 8. Yağız Acar, 9. Ada Memik, 10. Ayşe Şener

 

Küçükler Kategorisi

1. Süleyman Yıldırım, 2. Efe Özhan, 3. Arda Kırova, 4. Yiğit Aydın, 5. Süleyman Alp Çetinkaya, 6. Âlim Korkmaz, 7. Nuri Efe Parasız, 8. Mustafa Çakır, 9. Metehan Berber, 10. Erdeniz Kaçar

 

Yıldızlar Kategorisi

1. Nuri Kaya, 2. Yusuf Boncuk, 3. Merve Erdoğan, 4. Sercan Burak Gezer, 5. Kıvanç Necipoğlu, 6. İzzet Erdoğan, 7. Rümeysa Çakır, 8. Eftalya Demir

 

Gençler Kategorisi

1.Egemen Uyar 2.Birol Mert Öner 3.Yelda Yufkacı 4.Yiğit Kalaycı 5.Baran Karadaş 6.Gülenay Demir 7.Özdil Sanlı 8.Bekir Kaan Öztürk 9.Nisa Şener 10.Emre Mehmetçik

 

Açık Kategori

1. Zeki Koç, 2. Şahin Bayar, 3. Erdal Eren Bayar, 4. Aşkın Binbir, 5. Gizem Demir, 6. Mehmet Salih Kaya, 7. Memet Karaman, 8. Murat Mutlukan, 9. Torak Can Mutlukan, 10. Furkan Karakaya

 

Açık Katagoride

Derece Yaptı

İlçemizin başarılı satranç sporcularından 9 yaşındaki Torak Can Mutlukan, MİTSO’nun düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nda kendisinden yaşça büyük sporcuların mücadele ettiği Açık Kategori’de yarışarak ilk 10 sporcu arasına girdi ve madalya aldı.

Milas Belediyespor Satranç Sporcusu olan Toprak Can Mutlukan ilçemizi çeşitli satranç turnuvalarında da başarıyla temsil ederek Milas’a sayısız kupalar kazandıran bir sporcu olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

Abisi Murat Mutlukan ile aynı kategoride mücadele eden Toprak Can Mutlukan’ı ve MİTSO’nun düzenlediği Gençlik Haftası Satranç Turnuvasına katılan tüm sporcularımızı gazetemiz olarak kutluyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık