Spor Saati’nin konuğu milli sporcu oldu

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Spor Saati’nin konuğu milli sporcu oldu

Radyo Gözlem’de spor muhabiri Hüseyin Açar tarafından hazırlanıp ve sunulan Spor Saati Programı’nın konuğu judoda yurt içinde birçok birinciliği bulunan Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi başarıyla temsil eden veteran sporcularımızdan Tayfun Tuna oldu.

2016 yılının son canlı yayınına konuk olan Tayfun Tuna, Milas ve Muğla’da judo sporunun gelişimi ile ilgili bilgiler verdi.

Bireysel sporların takım sporlarına göre çok daha faza güce dayanan sporlar olduğunu vurgulayan milli sporcumuz Tayfun Tuna, vetaran sporcuların sayısının Muğla ve Milas’ta çok az olduğunu söyledi.

Milas’ta sporun farklı branşlarında başarılı sporcular olduğunu söyleyen Tayfun Tuna antrenman ve maç yapma adına spor tesislerimizin çok az olduğunu dile getirerek yerel yönetimlerden bireysel sporculara daha fazla destek olmalarını istedi.

Spora Giresun’da başladığını belirten Tayfun Tuna, 20 yıldan buyana Milas’ta yaşadığını ve Milas’ta spor yaptığını belirterek kendisi gibi başarılı bir sporcu olan oğlunun da judo dalında yurt içinde sayısız birincilik dereceleri olduğunu söyledi.

“Başarılı sporcular yetiştirmek için sporun her dalındaki antrenörler gereken destekleri vermeliyiz”  diyen Tayfun Tuna, 2016 yılının spor adına kendisi için başarılı bir yıl olduğuna değinerek 2017 yılında yine judo dalında Türkiye Şampiyonlarında müsabakalara katılacağını vurgulayarak Milas’ta antrenman yapma sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

Milas’ta bir spor komisyonu kurulmasını ve bu komisyonun başarılı sporculara destek olmasını isteyen judo sporcumuz Tayfun Tuna “başarılı sporcuların çoğalması ile Milas adını sporda çok daha güzel bir şekilde duyuracaktır” dedi.

Sporcu öğrencilerin ailelerine de seslenen Tayfun Tuna “çocuklarınızın spor yapma isteklerine destek olun ve onların her zaman yanlarında olduğunuzu gösterin” dedi.

Spor Saati’ne ve Radyo Gözlem’e amatör spora destek olduğu için teşekkür eden judonun başarılı  ismi Tayfun Tuna  “bizim gibi sporcuların sesini her zaman duyuran sizlersiniz” diyerek 2017 yılında ülkemize sağlık mutluluk ve huzur dileklerinde bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık