Türk sporuna yeni yüzler geliyor...

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Türk sporuna yeni yüzler geliyor...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının müşterek bir çalışması olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Muğla ve ilçelerinde 10 bine yakın İlkokul Üçüncü sınıfta okuyan kız ve erkek öğrenciler yetenek testlerine tabi tutuldular.

İlçemiz Milas’ta da geçtiğimiz hafta boyunca Spor Salonunda 10 Antrenör ve 7 Beden Eğitimi Öğretmeni nezaretinde yetenek testleri ile spora olan ilgileri tespit edilmeye çalışılan üçüncü sınıf öğrencilerinin önce isimleri alındı fotoğrafları çekildi. Kulaç uzunlukları da tespit eden öğrenciler daha sonra esneklik, dikey sıçrama, el kavrama, sağlık topu fırlatma, çeviklik ve sürat testlerine de girerek spora yönelik ilgilerini belirleme çalışmaları yapıldı.

Spora yetenekli öğrencileri tespit etme projesi ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü Proje Koordinatörü, eski futbol hakemi Ali Şalk, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışması olan bu proje tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanmıştır” dedi.

Muğla ve ilçelerinde yaklaşık 10 bin öğrencinin bu proje kapsamı içinde sportif yetenek testlerine tabii tutulduğunu belirten Ali Şalk, yetenek testleri sonrasında spora ilgileri ve yetenekleri olan öğrencilerin tespit edilip bakanlık düzeyinde eğitimlere alınarak Türk Sporuna yeni yüzler, yeni başarılı sporcular kazandırmak için çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık