Yatağanspor penaltılarla …

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Yatağanspor penaltılarla …

Maçın Hakemleri- Direnç Tonusluoğlu, Egemen Savran, Birkan Çanakçıoğlu, Koray Türkekul

 

Yeni Milasspor- Anıl Karadere, Mahmut Ermaşa, Ali Varol, Mehmet Ali Altaş, Hasan Özkan, İbrahim Karayiğit, Alaaddin İlhan, Metehan Çelik, Gökhan Vardar, Emre Kuncak, Ulaş Çetin (Yedekler- Nadir Batuhan Sarçoğlugil, Metin Gültekin, Bahri Güzel, Batuhan Çelik, Yiğit Yüksel)

Teknik Sorumlu- Cenk Atasoy

Antrenör- Mustafa İçöz

 

Yatağanspor- Erman Balaban, Onur Ersoy, Hakan Sofuoğlu, Mehmet Sancak, Batuhan Günay, Mustafa Yıldırım, Erhan Şahin, Soner Özdemir, Çağatay Kalafat, Tolga Yıldız (Yedekler- Mahmut Can Akıncalı, Emrehan Tekbaş, Fatih Çelebi, Hüseyin Çağırgan, Muhittin Bozkurt, Osman Kocaoğlu, İlhan Fırat Kuzgun)

Teknik Sorumlu- Mustafa Yıldırım

 

İlk yarıda Yeni Milas, İkinci yarıda Yatağan oynadı

2016 - 2017 sezonu Muğla Süper Amatör Futbol Ligi Şampiyonu ilçemiz takımı Yeni Milasspor ile Bölgesel Amatör Ligi beşinci sırada tamamlayan Yatağanspor arasında oynanan tek maçlık BAL’da oynama karşılaşmasından galip ayrılan taraf Yatağanspor oldu.

Kırk yıllık şampiyonluk özlemine son veren ilçemiz ekibi Yeni Milasspor, 22 Nisan Cumartesi günü Muğla Atatürk Stadyumunda BAL takımı Yatağanspor karşısında özellikle maçın ilk yarısında rakibini sahadan sildi.

Maça, Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneğinin büyük tribün desteği ile fırtına gibi başlayan ilçemiz temsilcisi peş peşe bulduğu gol atakları ile rakibini bunalttı.

Maçta dakikalar 10’u gösterirken gelişen bir Yeni Milasspor atağında Hasan Özkan’ın ceza sahasına gönderdiği güzel pasla kaleci ile karşı karşıya kalan takım kaptanı Emre Kuncak, plase bir vuruşla topu kaleci Erman’ın yanından fillerle buluşturdu ve Yeni Milasspor bu golle 1-0 öne geçti.

Dakika 25’te Yatağan atağında Mustafa Yıldırım, Yeni Milasspor ceza sahasında topla buluştu. Kaleye baktı, şutunu atmak üzereyken günün başarılı ismi Mehmet Ali Altaş rakipten topu çalarak mutlak bir gole engel oldu.

Dakika 30’da Yeni Milasspor tribünleri, ikinci gol için ayağa kalktı. Gökhan Vardar’ın güzel ortasına Ulaş Çetin ceza sahası içinde kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı.

Dakika 35’te Yeni Milasspor Yatağan kalesine bir kez daha gol için yüklendi. Mahmut Ermaşa topu Yatağan kalesine paralel ortaladı. Ceza sahası üstünde topla Kaptan Emre Kuncak buluştu. Topu sürdü ilk rakibini geçti. Ceza sahası içinde Yatağan savunması tarafından düşürüldü. Orta hakem bu pozisyona devam dedi. Böylece Yeni Milasspor adına mutlak bir gol fırsatı daha kaçmış oldu.

Dakika 40’da Yatağan atağında kaleye gelen topa Ali Varol yükseldi ve topu kornere attı. Kornerden gelen topa yine Milas savunması müdahale etti ve topu uzaklaştırdı. İlk yarı 1-0 Yeni Milasspor’un galibiyeti ile tamamlandı.

 

İkinci yarıda

Maçın ilk yarısında maçın mutlak hakimi Yeni Milasspor’du. Yatağanspor karşısında sağlı sollu ataklar yapan ve gol şansları yaratan Yeni Milasspor Yatağanspor’a ilk yarıda nefes aldırmadı.

Milas’tan gelen yüzlerce taraftar ilk yarıda Yeni Milaspsor’a destek verdiler. Maçı, Muğla ASKF Yönetimi, B.B.Bodrumspor Kulübü Başkanı, Muğlaspor Kulübü Başkanı, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağanspor Kulübü Başkanı Haşmet Işık, Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Hasan Özmen, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve çok sayıda futbolseverler izlediler. Her iki takımın taraftarlarının desteği ile başlayan maçın ikinci yarısında Yatağanspor beraberlik için yüklenirken, Yeni Milasspor da ikinci golü bulmak adına kontrataklarla gol aramaya başladılar

Dakika 60’ta Yeni Milasspor kontra atağı golle sonuçlandı ve Milas tribünleri coştu.

Emre Kuncak’ın pası ile Yatağan ceza sahasında topla buluşan Ulaş Çetin, Yatağan kalecisi Erman Balban’ı bir kez daha avlayarak topu köşeden filelerle buluşturdu.

Bu Golle Yeni Milasspor maçta 2-0 öne geçti ve büyük bir avantaj elde etti.

Dakika 65’te gelişen Yeni Milasspor atağında Emre Kuncak topu Yatağan kalesine ortaladı. Ceza sahası içinde boş pozisyonda bekleyen Gökhan Vardar topu boş kaleye atmak yerine üstten auta gönderdi ve üçüncü golü atamadı.

Yeni Milasspor’da oyundan Ulaş Çetin Çıktı yerine Abai Bokoleev girdi.

Dakika 70’de Yatağan atağında Erhan Şahin Yeni Milasspor kalesine topu ortaladı. Mustafa Yıldırım ceza sahası içinde boş pozisyonda kafayı vurdu ve maçta skor 2-1 oldu.

Yeni Milasspor’da gol sonrası ikinci oyuncu değişikliği yapıldı. Savunmanın başarılı ismi Ali Varol oyundan alındı ve yerine Nuriman İsmailji girdi. ‘Karşılaşma bu sonuçla bitecek ve Yeni Milasspor BAL Ligine yükseliyor’ dediğimiz anlarda maçta dakika 85’i gösterirken Yatağanspor tecrübesini bir kez daha konuşturdu. Yeni Milasspor ceza sahasına ortalanan topa ilk yarının başarılı ismi kaleci Anıl Karadere yükseldi, topu yakaladı fakat sonrasında elinden kaçırdı. Osman Kocaoğlu topu kaleye gönderirken Anıl rakip futbolcuyu düşürdü ve bu pozisyona orta hakem penaltı dedi.

Penaltı atışını Hakan Sofuoğlu kullandı ve attığı golle maçta 2-2lik beraberliği sağladı.

Karşılaşma 2-2 tamamlanınca 15 dakikadan 2 uzatma devresi oynandı. 30 dakikalık sürede iki takım sonucu değiştirecek skoru yakalayamayınca BAL’da yeni sezonda oynayacak takımı belirlemek penaltı atışlarına kaldı.

 

Yatağan attı Yeni Milasspor kaçırdı … Penaltılar kazananı belirledi

Yatağanspor attığı 5 penaltıdan 4’nü gole çevirdi 1 penaltıyı dışarı attı. İlçemzi takımı Yeni Milasspor ise ne yazık ki son derece kötü atışlar yaptı ve 5 penaltıdan 3 atışı dışarı attı, ancak 2 atışı gole çevirdi.

Penaltı atışları sonrasında Yatağanspor, ilçemiz Süper Amatör Küme Ligi Şampiyonu Yeni Milasspor’u yenerek yeni sezonda yeniden BAL Liginde oynama hakkını kazanırken Yeni Milasspor ise gelecek sezon şampiyon olduğu Süper Amatör Lige tekrar dönüş yaptı.

 

Kazanan sevindi, kaybeden üzüldü

Karşılaşma sonrasında Yatağan tarafında büyük sevinç yaşanırken Yeni Milasspor cephesinde üzüntü vardı.

Başta Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Hasan Özmen olmak üzere Yeni Milasspor’a gönülden destek olan kulübün Onursal Başkanı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yeni Milasspor Sevdamsın Taraftarları ve sporcular ile teknik yönetim sahadan üzüntü içinde ayrılmak zorunda kaldılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık