Yeni Kulübü, Samsun Canik Belediyespor oldu

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Yeni Kulübü, Samsun Canik Belediyespor oldu

Muğla Bodrum Kartalları Basketbol Kulübünün lisanslı sporcusu olan Milas doğumlu Doğasu Orcan,

2018 - 2019 sezonunda Samsun Canik Belediyespor Kulübü’nün altyapısında liglerde yer alacak.

İlçemiz sporcularından, eski kalecilerimizden Mustafa Orcan’ın kızı olan 2005 doğumlu yıldız sporcu Doğasu Orcan, basketbola Milas Sakarya İlkokulu’nda başladı. Öğrenimini gördüğü Tek Koleji’nde basketbol oynamaya devam etti.

Milas’ta basketbolda kadınlar ligi ve kadınlara yönelik kulüp altyapısı olmadığı için basketbol çalışmalarını bir süredir Bodrum Kartalları Spor Kulübünde sürdüren Doğasu, Samsun’da hem öğrenim hayatını hem de spor yaşamını sürdürecek.

Mustafa Orcan, kızının Samsun’a gitmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Milas, Bodrum ve Muğla’da özellikle kızların alt yapıda liglerde basketbol oynayacakları spor kulübü bulunmadığı için kızımı Samsun’a göndermek zorunda kalıyorum” diyerek, basketbola gönül veren kız sporcuların bu sorununun Muğla bölgesinde acilen çözümlenmesini istedi.

Başarılı olacaktır...

Mustafa Orcan, “Kızımın sporda ve basketbolda geleceği ve başarısı için ailesi olarak gönlümüz elvermese de bu ayrılığa razı olduk” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Samsun’da basketbolda Milasımızı başarıyla temsil edeceğine inandığım kızımın yeni spor kulübünde başarılı olacağına olan inancım ve güvenim sonsuzdur. Bu anlamda basketbolda kızımın yetişmesinde emeği ve desteği olan Sakarya İlkokulu idareci ve öğretmenlerine, Milas Tek Koleji idareci ve öğretmenlerine ve Bodrum Kartallar Basketbol Spor Kulübünün idarecilerine, kızımın antrenörlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Veda etti...

2018 - 2019 spor sezonunda altyapı takımlarında Samsun Canik Belediyespor formasını giyecek olan sporcumuz Doğasu Orcan, Samsun’a gitmeden önce son kez Bodrum’a giderek antrenörleri ve takım arkadaşlarıyla vedalaştı.

“Samsun’a basketbolda ilerlemek ve iyi bir basketbolcu olabilmek adına gidiyorum. İlk kez de ailemden uzak kalacağım” diyen Doğasu’ya Samsun’daki yeni kulübü Canik Belediyespor’da ve yeni okulunda başarılar diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık