Yeni Milasspor: 1 - Muğla Üniversitesi: 0

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Yeni Milasspor: 1 - Muğla Üniversitesi: 0

Maçın Hakemleri- Mustafa Kara, Mustafa Akince, Muzaffer Almaz.

 

Yeni Milasspor- Anıl, Hasan, Alaaddin, İnan, Mahmut, Aykut, Görkem, Ehli Jani, Osman Bedirhan, Emre Kuncak, İhtilal (Yedekler- Sinan, Ubeyd, Metehan, Muhammed, Engincan, Metehan, Yiğithan Çağrı).

Teknik Sorumlu- Hüseyin Öztemiz.

 

Muğla Üniversitesi- Nurettin, Hasan Berke, Ahmetcan, Murat, Mehmet, Arda, İsa, Oğuz, Süleyman, Abdülvahap, Ali Şahin (Yedekler- Yasin, Burak, Sabri, Ersin, Gökhan, Oğuzhan, Özgür).

Teknik Sorumlu- Fatih Arslan.

 

İlk yarı futbolu memnun etmedi

Muğla Süper Amatör Küme Futbol Liginde Şampiyonluk yarışında zirvede rakipsiz kalan ilçemiz temsilcisi Yeni Milasspor, 4 Mart Pazar günü Milas Stadyumunda oynadığı ligi maçında Muğla Üniversitesi’ni 1 - 0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

En yakın takipçisi Ortakent Yahşispor ile arasında 6 puan fark bulunan Yeni Milasspor, mutlak galibiyet hedefi ile çıktığı Üniversite maçında ilk yarıda tribünlerin beklediği oyunu oynayamadı.

Her iki takımın orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda ilk gol atağını Milasspor yaptı. Ceza sahasına ortalanan topa Kaptan Emre kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı. Dakika 10’da İhtilal orta sahadan aldığı topu Mahmut’a pasladı. Mahmut ceza sahasına orta yaptı. Top Muğla kalesinin üst direğine yakın yerde kaleci tarafından uzaklaştırıldı.

İlk yarıda konuk takım net gol atakları yakalayamadı. İlk yarının en önemli olayı Yeni Milasspor’da genç Osman Bedirhan’ın zeminin azizliğine uğrayarak sakatlanması oldu. Zorunlu bir erken değişiklik yapan Yeni Milasspor, Metehan’ı oyuna aldı.

 

Klasına yakışır gol Kaptan’dan geldi

Maçın ikinci yarısında aynı kadrolarla oyuna başlayan iki takım, maçtaki dengeyi bozmak için ilk yarıya göre daha atak, daha baskılı ve daha cesur bir futbol oynamaya başladılar. Lig Üçüncüsü Muğla Üniversitesi, genç oyuncularıyla oldukça iyi bir oyun ortaya koydu. Muğla Takımının deneyimli antrenörü Fatih Arslan, Milas’ın sevdiği bir isim olarak tribünlere yabancı değildi. Yıllarca Yeni Milasspor’da futbol oynayan ve takım kaptanlığı yapan Fatih Arslan’a Milas taraftarı da zaman zaman sevgi gösterilerinde bulundular.

Maçın ikinci yarısında ilk net gol atağını konuk takım gerçekleştirdi. Süleyman, ceza sahamız içinde kaleci Anıl ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vurdu ve top az farkla yandan auta çıktı. Dakika 50’de Milasspor bir faul atışı kazandı. Atışı Kaptan Emre Kuncak kullandı. Ceza sahasına gelen topa Metehan Çelik kafayı vurdu. Kaleci Nurettin çift yumrukla topu kornere atarak takımı adına ev sahibinin net golünü engelledi.

Dakika 60’da Milasspor atağında ceza sahasına yakın bir yerde topla buluşan İhtilal Durmuş düşürüldü ve Milas faul atışı kazandı. Duran topların efendisi Kaptan Emre topu yine ceza sahasına gönderdi. Doğan karambolde topa son olarak Aykut Göçmen kafayı vurdu. Filelerle buluşmakta olan topu, günün başarılı ismi kaleci Nurettin bir kez daha kornere atarak gole şans tanımadı.

Dakika 65’den sonra her iki takımın antrenörü de oyuncu değişiklikleri ile kendi lehlerine oyuna müdahale etmeye çalıştılar.

Milasspor’da Görkem, yerini alt yapıdan yetişen genç Yiğithan Yüksel’e bıraktı.

Dakika 70’de gelişen ev sahibi atağında, savunmanın başarılı ismi Mahmut Ermaşa, topu İhtilal Durmuş’a gönderdi. İhtilal iki çalım atıp 2 oyuncuyu geçti ve topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahası içinde göğsü ile topu önüne alan Kaptan Emre Kuncak, fiziğini de kullanarak savunma oyuncularının topu almasına müsaade etmedi ve plase ile topu klasına yakışır bir güzellikte filelerle buluşturdu ve hasret bitti.

Yeni Milasspor tribünleri mutlu eden bu golle 1 - 0 öne geçti.

Dakika 75’te orta sahada topla buluşan Ehli Jani, sert bir şutla topu konuk takım kalesine gönderdi. Kaleci topu kornere atarak ikinci gole imkan vermedi.

Maçın artı dakikalarında Kaptan Emre oyundan çıktı, yerine savunmaya Ubeyd Eren alındı.

Karşılaşmanın kalan sürelerinde her iki takım da skoru değiştirecek golleri bulamayınca karşılaşma 1 - 0 Yeni Milasspor’un galibiyeti ile sonuçlandı.

4 Mart Pazar günü Milas Şehir Stadyumunda oynanan lig karşılaşmasını Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Vekili Faik Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri, Yeni Milasspor’un eski kulüp başkanlarından ve MİTSO Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen ve çok sayıda taraftar birlikte izlediler.

 

Süper Amatör Küme Futbol Ligi maç sonuçları

Yeni Milasspor: 1 - Muğla Üniversitesi:0

Köyceğiz Belediyespor: 2 - Karaovaspor: 3

Seydikemer Belediyespor: 0 - Göcek Belediyespor: 1

Turgutreisspor: 4 - Dalyanspor: 4

Dalaman Belediyespor: 3 - Marmaris Gençlikspor: 0 (Hükmen)

(Ortakent Yahşispor - Gümüşlük Gençlikspor maçı 7 Mart Çarşamba günü oynanacak.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık