Yeni Milasspor, Menteşe’yi 3 gole geçti

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Yeni Milasspor, Menteşe’yi 3 gole geçti

Maçın Hakemleri: Türkcan Terzioğlu, M. Burak Dilitatlı, Yusuf Acarbay

Yeni Milasspor: Metin, Mehmet Ali, Ali, Çağrı (Nuri), Çağatay, Osman Temizel, (Osman Ersöz), Abai, Ahmet, İsmail, Bahri, Orçun (İhtilal)

Yedekler: Fatih, Osman, İhtilal, Nuri, Emrah

Antrenör: Deniz Kibar

Goller: Abai, Ahmet (Penaltı), İlhan (Kendi Kalesine, Menteşegücü)

Menteşegücü: Oğuz, Aytun (Burak), İlhan, Batuhan, Fatih Arsan, Kıvanç, Mesut (Emre), Burçkan, Yalçın (Ramazan), Uğur, Yılmaz

Yedekler: Volkan, Emre, Ramazan, Burak, Yiğit, Zafer, Güraycan

Antrenör: Sabri Çetin

Gol: Kıvanç (Penaltı)

 

İlk yarı 1 - 0 tamamlandı

Muğla Süper Amatör Küme Liginde Yatağanspor ile şampiyonluk mücadelesi yapan ilçemiz takımı Yeni Milasspor kendi sahasında oynadığı karşılaşmada Menteşegücü’nü 3 - 1 yendi. Maç öncesinde Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği tarafından Menteşegücü takımı kaptanı Fatih Arslan’a bir buket çiçek verildi.

Ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan karşılaşmada Yeni Milasspor rakibinden daha iyi bir futbol sergiledi.

Maçın ilk yarısında ilk gol atağı Menteşe takımından geldi. Kıvanç ceza sahası içinde yakaladığı topa sert vurdu. Kaleci Metin ayağı ile topu kurtararak mutlak bir gole mani oldu ve topu kornere attı.

Dakika 10’da Yeni Milas ilk gol atağında Abai -  Ahmet paslaşmasından gole çok yaklaştı. Abai ceza sahası üzerinde topu Ahmet’e aktardı. Ahmet yavaş vurdu top üstten auta çıktı.

 Dakika 25’te Yeni Milas ilk etkili gol atağını gerçekleştirdi. Orta sahadan gelişen bir atakta top son olarak ceza sahası içinde bekleyen Ahmet ile buluştu. Ahmet vurdu kaleci Oğuz topu ayağı ile kurtararak mutlak bir gole mani oldu. Dakika 30’da Abai topu Ahmet’e aktardı. Ahmet’in şutu kaleye yavaş gidince kaleci Oğuz topu yakaladı.

Dakika 40’ta Yeni Milas atağında Menteşe ceza sahası içinde topla buluşan Bahri sert vurdu kaleci Oğuz başarılı bir refleksle topu çizgiden çıkardı. Dönen topa Orçun vurdu kaleci Oğuz yine başarılı bir müdahale ile tek elle kaleye giden topa dokundu ve topun filelerle buluşmasını engelledi. Kaleci Oğuz’un bu kurtarışı Milas taraftarlarının da alkışını aldı.

Dakika 42’de kazanılan Yeni Milasspor kornerinde Abai topu altı pasa gönderdi. Menteşe savunması topu uzaklaştırdı. Dönen topa Bahri vurdu. Ceza sahası içinde Mehmet Ali tamamladı top az farkla kalenin üstünden auta çıktı. Dakika 44’te Yeni Milasspor atağında Çağatay soldan topu Menteşe ceza sahasına kesti. Abai rövaşata ile topu kaleye gönderdi. Top yine kale yerine auta gitti.

Dakika 45’te Yeni Milas atağında Mehmet Ali topu ceza sahası içindeki Abai’ye gönderdi. Abai füze gibi bir şutla topu üst direğe çarptırarak filelerle buluşturdu ve Yeni Milasspor ilk yarının son dakikasında attığı golle ilk yarıyı 1 - 0 galibiyetle tamamladı.

 

Karşılaşmanın

ikinci yarısı

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Yeni Milasspor ilk yarıda olduğu gibi atak bir futbol ortaya koydu.  Dakika 55’te Çağatay ortaladı, Bahri ceza sahasında kafa ile topu kaleye gönderdi top az farkla üstten auta çıktı.

Dakika 60’ta Osman Temizel topu Abai’ye aktardı. Abai vurdu top yine kale yerine auta gitti.

Dakika 62’de Ahmet orta sahadan topu Çağrı’ya aktardı. Çağrı Arıkan ortaladı. Oyuna ikinci yarıda dâhil olan İhtilal topa ceza sahası içinde rövaşata denemesi ile dokundu top kaleye gol olarak giderken günün başarılı ismi kaleci Oğuz son anda topu tokatlayarak kornere attı ve mutlak bir gole engel oldu.

Dakika 70’te Yeni Milasspor atağında ceza sahası içinde Abai’nin ortası ile buluşan Bahri düşürüldü. Maçın hakemi pozisyonu penaltı ile değerlendirdi. Penaltı atışını Ahmet kullandı. Topla kaleciyi farklı köşelere gönderen Ahmet, Yeni Milasspor’un ikinci golüne imzasını attı.

Müsabakada 2 – 0’ı bulan Yeni Milasspor daha rahat top oynamaya ve gol pozisyonları yaratmaya başladı. Dakika 75’te Yeni Milasspor bir kez daha Menteşe kalesine gol adına yüklendi. Bahri Güzel, Menteşe savunması içinde ceza sahasında topa âdete bilardo oyundaki gibi bir vuruşla pike yaparak topu altı pas içinde kaleye gönderdi. Top son olarak Menteşe savunma oyuncusu İlhan’a çarparak gol olarak filelerle buluştu. Yeni Milasspor karşılaşmada 3 - 0 öne geçti.

Dakika 80’de Menteşe atağında Yılmaz Yeni Milasspor savunması tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Maçın hakemi Türkcan Terzioğlu karşılaşmada ikinci kez penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşunu Menteşe adına Kıvanç kullandı ve Menteşegücü sporun maçtaki tek golünü attı. Skor 3 - 1 oldu.

Dakika 90’da Yeni Milasspor’un gol kralı Bahri ikili bir mücadele esnasında sakatlanarak sedye ile oyun dışına taşındı ve oyuna devam edemedi. Karşılaşmanın artı beş dakikasında her iki takım adına gol sesi gelmedi ve karşılaşma 3 - 1 Yeni Milasspor’un galibiyeti ile sonuçlandı.

 

Süper Amatör Küme

Liginde Maç Sonuçları

Yeni Milasspor: 3

Menteşegücü: 1

 

Yatağanspor: 3

Bozburun Belediyespor: 0

(Hükmen)

 

Muğla Üniversitesi: 0

Marmaris Gençlikspor: 1

 

Ölüdeniz Belediyespor: 3

Kavaklıdere Belediyespor: 0

 

Dalyanspor: 5

Ortakent Yahşispor: 1

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık