Yetenek taraması Milas’ta da yapıldı

​​​​​​​Geleceğin yetenekli sporcularının tespit edilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen spora yetenekli öğrencilerin tespiti ile ilgili çalışmanın bir ayağı Muğla’dan sonra geçtiğimiz günler içersinde Milas’ta, Milas Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda, antrenörler gözetiminde yapıldı.

Yetenek taraması Milas’ta da yapıldı
  • 17 February 2021, Wednesday 9:40

Spora yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amacıyla yapılan uygulamaya Milas’tan çeşitli okullardan 50 öğrenci katıldı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında yapılan ilk taramalar sonrasında spora yatkın öğrencilerin temel spor eğitimleri tamamlanmış ve bu öğrencilerin son aşama spor çalışmaları olan dayanıklılık, temel motorik ve koordinasyon testleri yapılmıştı.

Yapılan bu testleri başarıyla geçen öğrenciler artık son aşama sonrasında yetenekleri olan spor branşlarına yönlendirilecekler.

Muğla genelinde 450 öğrencinin katıldıkları spora yetenek testlerinden geçen ilçemiz öğrencilerinden 50 tanesinin yetenek testleri de bu anlamda Milas Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda yapıldı ve testleri başarıyla geçen öğrenciler yetenekli oldukları spor branşlarında eğitim görmeye ilerleyen günlerde başlayacaklar.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık