Yıldız Kızlar Voleybol Ligine Bir Galibiyet ve Bir Mağlubiyetle Başladık

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Yıldız Kızlar Voleybol Ligine Bir Galibiyet ve Bir Mağlubiyetle Başladık

Muğla Yıldız Kızlar Voleybol Ligi geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başladı. İlçemiz temsilcilerinden Milas Belediyespor deplasmanda Bodrum Yarımadaspor’u 3 - 0 yenerken diğer temsilcimiz Dörtyol Gençlikspor Milas’ta Yeşil Marmarispor’a 3 - 0 yenildi.

 

Dörtyol Gençlikspor: 0

Yeşil Marmarisspor: 3

Maçın Hakemleri: Olgun Akdoğan, Filiz Kın, Safiye Dili, Feride Gökçe, Didem Elvan, Tuğçe Açar

Gözlemci: Cengiz Meriç

Milas Dörtyol Gençlikspor: Melisa Çilingir, Şükran Coşkun, Deniz Karabıyık, Eda Nur Engin, Meryem Taşkıran, Selenay Yaşar, Şeyma Muşlu, Mukaddes Yaşar, Burcu Bicek

Çalıştırıcı: Sercan Ergin

Yeşil Marmarisspor: Neslihan Eriş, Miray Doğru, Tuğçe Turgut, Sena Cengiz, Elçin Ersoy, Ceren Kurt, Azra Arslanoğlu, Destine Koç, Büşra Kocaman, İrem Aksoy, Gaye Karatepe Liberolar Gökçe Nur Çıbıkçı, Yasemin Gökmen

Antrenör: Esra Balıkçıoğlu

 

Her iki takımı da

alkışlamalıydık

Milas Spor Salonu’nda oynanan Muğla Yıldız Kızlar Voleybol Liginin ilk hafta karşılaşmasında ilçemiz temsilcilerinden Dörtyol Gençlikspor rakibi Yeşil Marmarisspor’a 3 - 0 yenildi.

Karşılaşmanın ilk setinde dengeli bir mücadele vardı. Marmaris takımı ilçemiz temsilcisine göre daha iyi oynayan ekipti.

Milas kızları ilk sette setten galip ayrılmak adına en iyi şekilde mücadele ettiler. Ancak setin sonunda Marmaris takımı 25 – 20’lik bir skorla ilk seti kazandı.

İkinci ve üçüncü setlerde Yeşil Marmaris takımının oyun düzeni saha içindeki oyun disiplini daha ön plandaydı. Ayrıca antrenör Esra Balıkçıoğlu’nun da farkı apaçık belli oldu. Yılların deneyimli antrenörü Esra Balıkçıoğlu’nun ekibi ilçemiz temsilcisi ile 10 maç yapsa on maçı da kazanabilecek düzeyde sporcular olduklarını gösterdiler.

Milas Dörtyolspor’a gelinci ligde en ufacık bir iddiası olmayan takım olarak sadece sporcularına maç yapma keyfi yaşatmak için kurulmuş ve lige alınmış bir takımdı.

Antrenör sıkıntısı çeken Dörtyolspor Erginspor Kulübü’nün de kurucusu ve başkanı olan Milas Spor Muhabiri Sercan Ergin tarafından liglere hazırlanmıştı.

Her iki takım arasında ki fark sporcuların sahadaki oyunlarına da yansımıştı.

Yeşil Marmaris takımı maçın ikinci setini 25 - 12 ve üçüncü setini de 25 - 14 alarak karşılaşmadan 3 – 0’lık galibiyetle ayrıldı.

Yıldız Kızlar Voleybol Liginin Milas Spor Salonu’nda oynanan ilk hafta maçını izlemeye gelen bazı genç taraftarlar önce Milas Dörtyol Gençlikspor takımını alkışlayarak destek olmaya çalışırlarken sonrasında ilçemiz ekibinin rakibine göre oyununu beğenmeyerek Yeşil Marmaris takımını alkışlamaları maç boyunca tribünlerden “Marmaris” diye tempo tutmaları centilmenlik adına bana hiç hoş gelmedi.

Rakip takımın iyi oyununu alkışlamak güzel bir taraftarlık örneği olması açısından iyiydi ancak maç bitene kadar bu tempoyu sürdürmeleri Dörtyol Gençlikspor sporcularını rencide etmiştir.

İçimizdeki İrlandalılar dediğim bu gençleri kınadığımı da belirtmek istiyorum. Ne olursa olsun ilçemizi temsil eden bir takımın sporcularını alkışlamak ve destek vermek Milaslı taraftarlara daha çok yakışırdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık