30 Ağustos coşkuyla kutlandı..

Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü, Milas Atapark’ta düzenlenen tören ile kutlandı.

Milas Önder Gazetesi

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Atapark’ta düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Milas Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile devam etti. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, makamında tebrikleri kabul etti ve ardından tören Atapark’ta devam etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu, ardından da öğrencilerin şiirleri dinlendi.

Daha sonra Hava Piyade Üsteğmen Fatih Aydın, kürsüye gelerek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

 Mustafa Kemal Paşa komutasında Büyük Taarruzla 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan ve ardından 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Yunan işgal kuvvetlerine indirilen kesin darbeyle taçlanan zaferi kutlayan Aydın; 30 Ağustos’u mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığın en önemli göstergelerinden birisi olarak niteledi.  

 30 Ağustos’un Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla şahlanan bir milletin neler yapabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatı söyleyen Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlı Türk tarihinde ağustos ayı zaferler ayı olarak bilinmektedir. Malazgirt Zaferi, Çaldıran Savaşı, Mercidabık Zaferi, Belgrat’ın Fethi, Mohaç Zaferi ve 30  Ağustos Zaferi’nin kazanılması zaferler ayı söyleminin en güzel kanıtıdır. Nasıl ki Sultan Alparslan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan muharebesi neticesinde kazanılan zaferle, Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu tescillemişse; Başkomutan Mustafa Kemal Paşa da yine bir 26 Ağustos günü başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırarak tümdünyaya bağımsızlık duygusunun yüceliğini göstermiştir.”

30 AĞUSTOS DERS OLMALIDIR!

30 Ağustos Zaferi’nin özellikle bugün ülkenin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve onların dış destekçileri için ders olması gerektiğini ifade eden Aydın, “15 Temmuz menfur darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda ‘Büyük Taarruz’ ruhunun ne kadar diri olduğunun en güzel göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kanları ve canları pahasına kuran ve millete emanet eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş atalarımızın, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimizin aramızdan ayrılmış olanlarını rahmet, hayatta olanlarışükranla anıyoruz.” dedi.

 Atapark’taki törenin ardından, protokol üyeleri Milas Şehir Mezarlığı’nda şehitlik anıtını ziyaret etti.

ALTERNATİF ÇELENK SUNMA PROGRAMI

Milas’ta, diğer ilçelerdekinin aksine, milli bayramlarda siyasi partilerin, dernek ve kuruluşların çelenkleri konulmuyor. O tarihten bu yana da bazı siyasi partiler ve kurumlar, alternative bir törenle çelenklerini sunuyor ve anmalarını gerçekleştiriyor.

Dün de, ana muhalefet partisi CHP’nin yanısıra ADD ve Eğitim- İş sendikası, resmi törenler sonrası Atatürk Anıtı’na gelerek, Atatürk Anıtı’na çelenklerini koydular. Saygı duruşunda bulundular ve İstiklâl Marşı’nı söylediler. CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya da burada yaptığı konuşmada, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerinden birisidir. Bugün, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekun sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür.  Vatan topraklarımızda kendi bayrağımız altında özgür ve mutlu olarak nefes alabiliyorsak bunu  Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cumhuriyet devrimleri her ne kadar hırpalanmış ve halkımız yoksullaştırılmış olsa da, milim milim kaybettiğimiz topraklarımızı, mücadele ederek tekrardan varoluşa ulaşan bir geçmişimiz bizim yol göstericimizdir. Yüce Atatürk ve onun düşünceleri hedeflerimize ulaşmamızda bizim güneşimizdir. Tüm halkımızın yüreğinden gelen sese sizde katılın. YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA, hep yaşayacaksın ve yaşatılacaksın... Bu vesile ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK , silah arkadaşlarını ,gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.  30 Ağustos Zafer bayramınızı kutluyorum.” Dedi.

FENER ALAYI VE GÜLAY KONSERİ

Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde ise, Milas Belediyesi’nin organize ettiği Fener Alayı, Belediye ek binası önünden başlayacak ve Atapark’ta sona erecekti. Fener Alayı sonrasında ise Gülay ve Sıra Bizde ekibinin konseri ile kutlama sürecekti.