Başkan Tokat, Kadınlar Günü kapsamında kurulan standı ziyaret etti

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Atapark’ta kurulan standa katıldı.

Milas Önder Gazetesi

Gerçekleştirilen etkinlikte Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi çalışanları, kadınlara Milas Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel  hazırlanan broşürler ve karanfiller vererek, Kadın Danışma Merkezi çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Düzenlenen etkinliğe Milas Belediye Başkan Yardımcıları Gülşen Gökçe ve Cüneyt İlter de katıldı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat stant ziyaretinin ardından bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Tokat; “8 Mart içeriği itibariyle bir anma ve farkındalık günüdür. Ama kadın hakları mücadelesinde önemli mihenk taşlarından biri olarak da kabul edildiği için bu uğurda mücadele eden bütün kadınlarımızın haklarının verilmesi anlamında kutlaması da yapılan bir gün. Bu vesileyle hem anma hem kutlama boyutuyla bugün buradayız.

8 Mart’ı Çok İyi Anlamak ve Kavramak Zorundayız.

Yaşamın iki ayağıyız, bu anlamda mücadeleyi dengeli götürebilmek, başarıyı ve hedefe ulaşmayı kolaylaştırabilmek ve insan olmanın getirdiği tüm hak ve hukuku birlikte eşit olarak yaşayabilmemiz için 8 Mart’ı çok iyi anlamak ve kavramak zorundayız.

Üzülerek söylüyorum gerek ülkemizde gerekse dünyada insanlık bu açıdan çok kötü sınav veriyor. Birçok toplumda kadınların doğuştan gelen ve insan olma vasfıyla doğuştan kazandıkları birçok hakkın maalesef yeterince verilmediği ve kullanılamadığı görülüyor. Ülkemizde de buna benzer sorunlar en acı tablosuyla yaşanıyor. İnsan olmamızdan kaynaklanan tüm haklarımızı eşit ve adil olarak kullanmamız, uygarlığımızın gelişmesi açısından çok önemli. Bu konuda mücadele eden bütün insanlara, kadınlara, erkeklere minnet duygularımı ifade etmek istiyorum ve bu mücadelenin her zaman yanında olduğumuzu da özellikle belirtmek istiyorum.

Ülkemizde son yıllarda özellikle kadın cinayetleriyle gündeme daha sık gelen ve insanlığımız adına utandığımız bu tabloları inşallah hep birlikte mücadele ederek, aşacağız. Bunun için öncelikle esaslı bir kültür oluşturmamız gerekiyor. Bu kültürü oluşturabilmemiz için de 8 Mart’ı ve başka vesileleri toplumla iyi paylaşmak ve anlatmak durumundayız.

Önümüzdeki süreç içerisinde kadın sığınma evini açmak en öncelikli ve en arzuladığımız hedeflerimizden birisidir.

Milas Belediyesi olarak, biz pozitif ayrımcılık çerçevesi içerisinde kadına ve kadın haklarına her zaman hassasiyetle yaklaşan bir kurumuz. Bu amaçla belediyemizin bu noktada yapmış olduğu önceki çalışmalarına ilaveten Kadın Danışma Merkezi oluşturarak, zorda ve ihtiyaç duydukları noktada kadınlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın il ve ilçe  teşkilatlarıyla dayanışma içerisinde  olduğumuz gibi aynı zamanda başta baromuz olmak üzere diğer sivil toplum örgütleriyle de yardımlaşma ve dayanışma içerisindeyiz. Burada dağıtmakta olduğumuz broşürlerde de buna ilişkin bilgileri bulacaksınız. Önümüzdeki süreç içerisinde kadın sığınma evini de açmak en öncelikli ve en arzuladığımız hedeflerimizden birisidir” dedi.

Başkan Tokat konuşmasının ardından günün anısına hazırlanan hediyeleri kadınlara takdim etti.