Mahalle sakinleri parkın temizlenmesini istiyor…

İlçemiz Burgaz Mahallesi’nde Milas Belediyesi tarafından yapılan ‘Çocuk Oyun Parkı’ mahalle sakinlerinin önemli sorunlarından biri haline dönüştü. Vatandaş, çevre temizliğinin yapılmadığı, park içerisindeki bir ağaçtan dökülen polenlerin çevredeki Astım hastalarına…

Milas Önder Gazetesi

Bir yıldır Mahalle sakinlerinden Mahmut Mallı ve ailesi başta olmak üzere mahalle sakinleri tarafından park temizliğinin yapıldığı ileri sürülürken, özellikle park içerisindeki bir ağaçtan çevreye yayılan polen nedeniyle astım hastalarının büyük bir problem yaşadığı öne sürülüyor.

Mahalle sakini Mahmut Mallı; “Son bir yıldır tüm mahalle sakinleri olarak özellikle yaz günleri parkın tüm temizliğini bizler yapıyoruz. Çünkü sıcak yaz akşamlarında nefes alabileceğimiz tek yer burası. Yaşlı-genç ve çocuklar akşam yemeği sonrası burada toplanıyor ve gece yarılarına kadar burada vakit geçiriyoruz. Eğer gerekli temizliği yapmazsak, inanın çöp yığını içerisinde oturmak zorunda kalacağız. Dahası, sürekli burada oyun oynayan çocuklarımızın sağlığı açısından yapılması gereken temizlik şart.

Mahalle sakinleri olarak bir başka sorunumuz ise park içerisindeki bir ağaçtan çevreye yoğun bir polen yayılıyor. Hemen parkın çevresindeki bazı evlerde astım hastaları var ve bu nedenle insanlar evlerinde kapı-pencere açamıyor. Ağacın tamamen kesilmesini biz de istemiyoruz ancak budama yapılarak daha az polen dökülmesi sağlanabilir” dedi ve Milas Belediyesi’nden parkın temizliği konusunda gerekli yardımın yapılmasını istediklerini belirtti.

Başkan Yardımcısı Çayırlı sorunu yerinde inceledi…

Mahalle sakinlerinin taleplerini bir gün önce telefonla bildirdiğimiz Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı ise ertesi gün parkın bulunduğu bölgeye gelerek mahalle sakinleriyle görüştü. Mahalle sakinleri tarafından kendisine iletilen sorunları dinleyen Başkan Yardımcısı Çayırlı; “Durumu bir dilekçe ile bize bildirin ve biz de ilgili arkadaşlarımızı buraya yönlendirerek sorunu ortadan kaldıralım” diyerek, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli bazı personel ile sorunlu parkta incelemelerde bulundu.