Milas 15 Temmuz’da meydandaydı

Milas’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atapark Meydanı’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 15 Temmuz’ların bir daha yaşanmaması için darbe girişimi gecesinin asla…

Milas Önder Gazetesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milas’ta bir dizi etkinlik düzenlendi.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında; 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılışı, anma programı kapsamında Tarihçi Yazar Abdullah Uluçay Tarih ve Tarih Bilinci konulu söyleşi yaparken, Milas İlçe Müftülüğü tarafından şehitlerimiz için dua okundu.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Demokrasi aracı da dün Milas’ta şehir tutu attı. Etkinliklerde gençlere bayrak dağıtıldı ve kahramanlık türküleri çalındı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve protokol üyelerinin katılımı ile Milas Şehir Mezarlığı’ndaki şehitliğe ziyaret gerçekleştirildi. Daha sonra Ulu Camii’nde mevlidi şerif okundu.

Etkinlikler, akşam da Atapark’ta devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marışımızın okunmasıyla başlayan etkinliklerde, şehitlerimiz için Milas Müftüsü Yusuf Yaşar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Atapark’taki etkinliklere Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke başta olmak üzere ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda başkanları, gazilerimiz ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

 

15 Temmuz belgeselini izleyen katılımcılar, daha sonra  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşmasını dinledi.

Meydandakilere hitaben bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Bugün bu toprakların yakın zamanda gördüğü en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü… 5 yıl insan ömrüyle kıyaslandığında bile aslında çok kısa bir zaman değil ancak malum beşerinin temel niteliklerinden biri unutuyor olmamız. Ancak unutmamalıyız! Ben şuanda Atapark’taki fotoğraf galerisinde tüylerim diken diken oldu. Şuanda burada bulunan herkes 5 yıl önce o kara geceyi herkes hatırlayacaktır. 5 yıl çok uzun bir zaman değil ama o gün doğan çocuklar önümüzdeki sene okula başlayacaklar. İsterseniz filmi 5 yıl geriye saralım. 5 yıl önce ben Güneydoğu illerimizden Kilis’te vali yardımcısıydım, sınır mülki idare amiriydim ve Kilis’in çatışmaların yaşandığı beklide dünyanın en problemli sınırlarından biri olan Suriye sınırında mülki idare amiriydim. Hep tehdidi karşıdan görmüştük. Ancak gördük ki içimizde arkamızda sırtımızda bu devletin şerefli üniformasını giyen asker ve polis kılığına bürünmüş teröristlerden aldım darbeyi. Başkomutanın riyasetinde bu ulus tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir direniş gösterdi. O kara geceyi aydınlatan 251 şehidimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sıhhatler diliyorum. Bu darbe giriminin hemen akabinde 24 Ağustos 2016’da bu ordu Fırat Kalkanı harekatını başlattı. Şunu da söyleyebilirim ki bu harekat dünyanın en başarılı harekatlarındandı. Ordumuzla, devletimizle ne kadar övünsek azdır. Bugün çok daha müreffeh bir ülkede yaşıyorsak 15 Temmuz’da fedakarca hayatlarını hiçe sayan bu aslanlar sayesindedir.Ben bir kez daha kendilerine şükranlarımı sunuyor. Bu vesile ile Milas halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Üstat Mehmet Akif Ersoy’dan bir dizeyle konuşmama başlamak istiyorum. Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım! Boğamasam da hiç olmazsa yanımdan kovarım

Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum

Evet üstat Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Türk milletinin boynu kesmeye gelir ama çekmeye gelmez. Bunu anlamayanlara ben tarihimizi kısaca özetlemek isterim. 40 kişiyle Çin sarayını basan Kürşatlara selam olsun. 20’li yaşlarda İstanbul’u bize yurt kılan Fatih Sultan Mehmet Hanlara selam olsun. Viyana kapılarına kadar dayanan Kanuni Sultan Süleymanlara selam olsun.1071’de Anadolu’yu bize yurt kılan Alparslanlara selam olsun. Yine Sakarya’da, Büyük Taarruzda bağımsızlık bu milletin karakteridir diyen Mustafa Kemal Atatürklere selam olsun. 15 Temmuz’da hayatı pahasına bu milletin istiklalini canının üzerinde tutan Ömer Halisdemirlere selam olsun. Yine bu hain darbe girişiminde milletine verdiği tek söz olan, milletin iradesinden başka bir irade tanımıyorum diyen liderim Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun. Yaklaşan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.”

MHP ilçe Başkanı Yardımcısı Zafer Özkan ise tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şifa dileyerek başladığı konuşmada 15 Temmuz 2016’daki o kara geceyi anlatarak milletin bir daha böylesi günleri asla yaşamamasını diledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban da etkinlikte bir konuşma yaparak darbecileri sert bir dille kınadı ve “Her zaman vatan müdafaasına hazır olduklarının altını çizerek, ne mutlu Türküm diyene…” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler ve türküler okundu. Meydanlarda ellerinde bayraklarla bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz belgeselini izledi. Gece sela okunması ve demokrasi nöbeti ile devam etti.