Sakarya’daki bilim fuarından renkli görüntüler…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda açılmaya devam eden Tübitak 4006 Bilim Fuarı bu kez Sakarya Ortaokulu’nda gerçekleşti. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi başından bugüne öğretmenlerin öncülüğünde öğrencilerin yeni icat ve…

Milas Önder Gazetesi

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Türker Yurtsever, Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Maden, okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı fuar açılışı, Sakarya Ortaokulu Müzik Öğretmeni Demet Ayhan tarafından oluşturulan ‘Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla renklendi.

Tübitak 4006 Bilim Fuarı’nda yer alacak projelerin sorumlusu, okulun Matematik Öğretmeni Serdal Akçın, süreçle ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Tübitak 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında bu yıl, ilkini düzenlediğimiz Tübitak 4006 Bilim Fuarımıza hoş geldiniz.

Bildiğiniz üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.’ Bu düşünce ışığında öğrencilerimizden gelen her fikri değerlendirerek, onlara projelerinde yol göstermeye ve yaptıkları çalışmaları sunmaları için ortam hazırlamaya çalıştık.

Yaptığımız çalışmalarda temel amaç, öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak, öğrencilerde var olan proje hazırlamada zorluk, sıkıcı ve buna benzer ön yargıları kırmaktır.

Değerli misafirler; bilim fuarı sürecinde öncelikle okul müdürümüz Sayın İbrahim Şahin’e, proje danışmanlarımız, değerli öğretmen arkadaşlarım Ziynet Bayrak, İ. Hakkı Sütçü ve Gülay Doğan’a, ayrıca projeleri hazırlama sürecinde bizlere destek veren, emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ile projelerin hazırlanmasında ve sunumunda görevli olan öğrencilerimize teşekkür ediyor, tüm kalbimle başarılarının devamını diliyorum.

Gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Matematik Öğretmeni Serdal Akçın tarafından yapılan konuşmanın ardından, öğrencilerden oluşan koronun seslendirildiği şarkılar dinlendi ve sonrasında ise protokol ver bazı öğrenciler, fuarın açılış kurdelasını kestiler.

Bilim fuarında sergilenen tüm icat ve buluşları inceleyen ve sorumlu öğrencilerden proje ile ilgili bilgi alan Milas Kaymakamı Eren Arslan, başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere bilim fuarına emek veren herkese teşekkür ederek, fuar alanından ayrıldı.