1 Mart’ta ana sınıfları, 8. ve 12. sınıflar yüzyüze eğitime başlıyor

​​​​​​​Ana sınıfları ile 8. ve 12. Sınıfların 1 Mart Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlaması nedeniyle, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, bir basın açıklaması yaparak, bilgi verdi.

1 Mart’ta ana sınıfları, 8. ve 12. sınıflar yüzyüze eğitime başlıyor
  • 25 February 2021, Thursday 17:06

İsa Bal’ın açıklaması şöyle:

“1 Mart 2021 Pazartesi günü, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlkokullarımız ve bünyelerindeki anasınıfları ile 8. ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz.

Milas ilçe merkezinde yer alan 14 İlkokulda öğrenim gören 3949 öğrencimiz 1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaktır. Yine ilçe merkezinde yer alan Ortaokullarımızda öğrenim gören 814 8. Sınıf öğrencimiz ve Liselerimizde öğrenim gören 1374 12. Sınıf öğrencimiz de 1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada; 1 Mart’ta Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin uygulama derslerinde de yüz yüze eğitim başlayacak. Bunlarla birlikte Özel gereksinimli öğrencilerimiz için Özel Eğitim Okul ve Sınıflarımızda da yüz yüze eğitim öğretim başlayacaktır.

Bilindiği üzere 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılının 2. Dönemi 15 Şubat 2021 tarihinde başlamıştı. Köy okullarımızın tüm kademelerinde yüz yüze eğitime devam ediyor. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 51 kırsal mahalle, şehir merkezinde olup da seyrek yerleşim yerlerindeki Özel Okullarımız, Beçin İlk-Ortaokulu ve Anaokullarımız ile birlikte toplam 61 okulumuzda şu anda yüz yüze eğitim sürdürülüyor. Toplamda; 3840 İlkokul ve 3267 Ortaokul olmak üzere 7105 öğrencimiz yararlanmaya devam ediyor.

Tüm Okullarımızda salgın tedbirleri alınmış olup Eğitim Öğretime hazır hale getirilmiştir. Temizlik, dezenfektan ve maske vb. tüm hijyen malzemeleri Müdürlüğümüz tarafından okullarımıza dağıtılmıştır.

Sınıf mevcutları 15 öğrenciyi geçmeyecek şekilde sınıf oturma planları ve dönüşümlü ders planları ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır. 

Bununla birlikte, isteyen Velilerimiz okullarımıza beyan etmek koşuluyla öğrencimizin yüz yüze eğitime katılamayacağını bildirebileceklerdir. Öğrencimiz bu durumda devamsız sayılmayacak ancak müfredattan sorumlu olacak ve uzaktan eğitime devam edecektir.”

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık