17 Kişi Hayatını Kaybetmişti, 9 Şüpheli Tutuklandı

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, 23 Ekim 2025 günü saat 16.00 sıralarında Bodrum’un Ortakent açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 17 kişi yaşamını yitirmiş, 2 yabancı uyruklu şahıs sağ olarak kurtarılmıştı.

17 Kişi Hayatını Kaybetmişti, 9 Şüpheli Tutuklandı
  • 28 October 2025, Tuesday 11:30

Olayın ardından yürütülen müşterek soruşturmada, düzensiz göçmenleri Muğla’ya getiren, taşıyan ve konaklama imkânı sağlayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Muğla, İstanbul, Aydın ve Bursa illerinde düzenlenen operasyonlarda toplam 17 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 27 Ekim 2025 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 9’u tutuklanırken, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık