“17 Nisan sabahı herkes için Hayırlı olacaktır”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“17 Nisan sabahı herkes için Hayırlı olacaktır”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi… Başkan Tokat’ın Güllük buluşmasına, eski dönem Muğla Milletvekili İrfettin Akar, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarı Celal Akyol eşlik ettiler …

Güllük Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşen toplantıda, “Bizleri böylesine coşkulu şekilde karşıladığınız ve bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Tokat; belediye çalışmaları, Güllük’teki yüksek su fiyatları ve 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma kadar birçok konuya değindi.

Yapılan çalışmalara ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tokat, Güllük Mahallesi’ne iki adet yeni park kazandırdıklarını ve yaklaşık kırk bin metrekare parke, sathi asfalt kaplaması, beton yol yapımı gibi birçok çalışma yaptıklarını dile getirdi.

 

AKFEN’e verilmiş

imtiyaz hakkı nedeniyle

Konuşmasında, yüksek su fiyatlarına da değinen Başkan Tokat, sorunun geçmiş dönemde atılan imzalar ve verilen imtiyaz sözleşmelerinden kaynaklandığını belirterek; “Büyükşehir yasasından sonra bize bağlanmanızla beraber Güllük’te uygulanan yüksek su tarifeleri ile ilgileniyoruz. Ancak geçmiş dönemde atılan imzalar nedeniyle bu sorunu çözmemiz mümkün olmuyor. Şu anda köy ve beldelere su fiyatları yarım tarife ile uygulanıyor, ancak biz bu AKFEN şirketine bunu uygulatamıyoruz. Nedeni ise, geçmiş dönemlerde verilen imtiyaz hakkıdır” dedi.

 

Ya hep beraber kazanıp

ya da hep beraber

kaybedeceğiz

Bu bilgilendirmelerin ardından, ülkemiz gündeminin ilk sırasındaki 16 Nisan referandumuna da değinen Başkan Tokat, “Bugün sizinle buluşmaya Belediye Başkanı kimliğimle değil Hukukçu kimliğimle geldim. Çünkü bu ülkede ilk konuşması gereken hukukçular iken hiç kimse konuşmuyor. Bu bir seçim değil, cumhurbaşkanı, başbakan ya da milletvekili seçmiyoruz. Bu bir anayasa değişikliği ve rejim değişikliği. Bunu parti meselesi olarak göremeyiz. Bu seçimin partiler açısından kazananı ya da kaybedeni yok, aynı gemideyiz; ya hep beraber kazanacağız ya da hep beraber kaybedeceğiz. Ben bir hukukçu olarak, değiştirilmek istenen 18 maddeyi okuyorum hiçbir şey anlamıyorum. Sizlerin de anlamaması normal. Bu sebeple sizlere basitleştirerek anlatmak istiyorum. Aylardır Suriye ve Esad’a sesleniyoruz. ‘Ülkene demokrasi getir’ diyoruz. Bize sundukları 18 madde, Esad’ın Suriye anayasasının aynısı. Biz Suriye’de neden savaşıyoruz? Bizim çocuklarımız orada şehit olurken onların çocukları neden bizim ülkemizde sahillerde dolaşıyor? 1910, 1920 yılları arasında bir nesil bizim için kendini feda etti. 15 yaşındaki çocuklar okul sıralarından kalkıp cephede savaşarak şehit oldu. Hiç biri kaçıp Suriye’ye gitmeyi düşünmedi” dedi.

 

Atatürk’e bile verilmeyen

yetkiler şimdi bizden

isteniyor…

Konuşmasında daha sonra, bir kişinin bu kadar yetki istemesinin doğru olmadığını belirten Başkan Tokat, “Hem parti başkanı, hem cumhurbaşkanı, hem başkomutan, hem yargının başı olması kabul edilemez. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yok. Bu kadar yetki insana hata yaptırır. Kontrolsüz güç, güç değildir. Atalarımızın dediği gibi: ‘Beşer şaşar!’ Kurtuluş savaşında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmeyen yetkiler şimdi bizden isteniyor. Tek adam anayasası ile kalkınmış, şaha geçmiş tek bir ülke yok. 2010 referandumunda biz çıkıp yine ‘hayır’ dedik, ‘yargıyı ele geçirmek istiyorlar’ dedik. Türkiye evet dedi ve yargıyı ele geçirdiler. Ondan sonra yapılmayan zulüm, kurulmayan kumpas, söndürülmeyen ocak kalmadı. İş en sonunda darbeye kadar geldi. 2010 yılında Evet demeseydik bunların hiçbiri olmayacaktı. Şimdi bizden, bunlardan daha fazlası isteniyor. O dönem evet diyenlerin şimdi hayır demesi gerek” dedi.

 

Seçilme yaşı 25 olmasına

rağmen mecliste 25

yaşında milletvekili yok

“Seçilme yaşının 18 olması” maddesine de değinen Başkan Tokat, “Biz buna karşı değiliz. 18 yaşında seçme hakkı varsa seçilme hakkı da olması gerekli. Bu maddenin buraya yazılma sebebi, yeni oy verecek bir milyon yedi yüz bin yeni seçmenin oyunu alabilmek. Bugün seçilme yaşı 25 olmasına rağmen mecliste 25 yaşında milletvekili yok. Sanmayın ki sizin bizim çocuklarımız milletvekili olacak. Hayır, onların çocukları milletvekili olup askerden muaf olacak, bizim çocuklarımız yine askere gidip şehit olacak. Son olarak sizlere bu duyarlılığınız, bu kararlılığınız ve bizleri bağrınıza basmanız nedeniyle teşekkür ediyorum. Umuyorum ki 17 Nisan sabahı herkes için Hayırlı olacaktır” dedi.

 

“Cumhuriyet olmasaydı,

ben hiçbir zaman

milletvekili olamazdım”

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından söz alan, Muğla eski Milletvekili İrfettin Akar; “Siyaset halk için, millet için ve ülke için yapılmalı. Siyasetçi sırf milletvekili olmak, sırf kendi parti ve partililerini memnun etmek için siyaset yapmamalı. Ben milletvekilliği yaptığım dönemlerde hep bunlara dikkat ettim. Ben Atatürk hayranı biriyim. Eğer Atatürk olmasaydı, onun kurduğu bu Cumhuriyet olmasaydı ben hiçbir zaman milletvekili olamazdım. Bizler, Atatürk ve onun gibi düşünenlerin torunlarıyız. Onun için bizlerin hür, özgür ve devamlı bu millet için başımızın dik olması lazım” dedi.

 

15 yıldır elinden

tutan mı vardı!?

Cumhurbaşkanına verilmesi planlanan yetkiler üzerinde de duran Akar, “Şimdi bizden tek adama yetki vermemiz isteniyor. Bu ülkede yaşayan 80 milyon insan var. Gençlerimiz işsiz. Senin bu ülkenin ekonomik sorunlarıyla, terörle uğraşman gerekirken başka şeylerle uğraşıyorsun. Suriyeli gençleri Türkiye’ye getiriyorsun, bizim gençlerimiz orada şehit oluyor. Şimdi çıkmış, ‘bana yetki verin terörü bitireyim, ekonomi düzelsin’ diyor. 15 yıldır elinden tutan mı vardı!? 15 yıldır bu milletten ne istediniz de vermedi, daha ne istiyorsunuz!? Bu millet 16 Nisan günü gerekeni yapacaktır. Hepimize çok iş düşüyor, gece gündüz çalışmamız lazım. Bu parti seçimi değil. Normal seçimlerde siz yine kendi partinize oy verin. Umuyorum ki 16 Nisan; ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz için hayırlara vesile olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık