19 Eylül Gaziler Günü Mesajları

Gaziler Günü nedeniyle Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat birer yazılı mesaj yayımladılar,

19 Eylül Gaziler Günü Mesajları
  • 18 September 2019, Wednesday 15:41

Muğla Valisi Esengül Civelek'in 19 eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 98. Yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihimiz gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıkları, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle doludur. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, hürriyet ve bağımsızlığı yaşam tarzı olarak benimsemiştir. Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere en büyük emanetidir.  Atalarımızın emaneti bu cennet vatanı korumak, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için milletçe el birliğiyle, var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Başkan Gürün 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” ve “Mareşallik” unvanın verilmesinin 98.yılı ve Gaziler Günü’nde ülkelerinin toprakları için canını hiçe sayan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla andığını söyledi.

19 Eylül tarihinin bu ülke için canını hiçe sayan, kahraman gazilerimizin de günü olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün gazilerin yaşayan, şehitlerimizin yaşatan kahramanlarımız olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, bütünlüğü, birliği için hangi görevde olursa olsun canı pahasına mücadele eden gazilerimiz bu ülkenin yaşayan, vatanı için canını feda eden her şehidimiz de yaşatan kahramanlarımızdır. Ülkesinin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha şükran, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de fedakarlıkları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan Tokat’ın Gaziler Günü Mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tokat mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gaziler Günü istiklalimizi, özgürlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz gazilerimizin hatırasını yâd etme ve onlara şükranlarımızı bir kez daha ifade etme günüdür.

         Vatan ve millet söz konusu olduğunda fedakârlığı vatandaşlık ilkesi sayan bir kültürün temsilcileriyiz. Tarih boyunca insanlığa yol gösteren büyük medeniyetler kuran bu anlayışta,  şehitlik ve gazilik milli ve manevi değerlerimizin en yüce makamları olarak kabul edilmiştir.

         Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu kutsal mirası hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere bireyleri olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak şehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur.

         Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi  rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık