Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

2014-2019 Dönemi Son Meclis Toplantısı Yapıldı

2014-2018 dönemi son Milas Belediye Meclis toplantısı, dün saat 10:00’da Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda yapıldı.

2014-2019 Dönemi Son Meclis Toplantısı Yapıldı

12 maddelik gündemin konuşulduğu ve karara bağlandığı son toplantı sonrasında Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bütün meclis üyelerine birer teşekkür plaketi takdim etti ve bu dönem içinde yapılan uyumlu çalışmalar için bütün meclis üyelerinin vermiş oldukları emek için teşekkür etti.

Dünkü meclisin gündem maddelerinin hemen hepsi imarla ilgili idi. Yeni gelen talepler, İmar Komisyonu’na havale edilirken, İmar Komisyonu’nun daha onceki taleplerle ilgili raporları da okunarak, bazıları red, bazıları kabul edilirken, bazıları için de ek sure talep edildi.

Bu arada, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Ücret Tarifesi’ndeki ambulans ve cenaze arabasının il içi ücretsiz olmasının devam etmesi kabul edilirken, il dışı km. başına 3.00 TL alınması uygulaması, gidiş-dönüş olarak değil, sadece gidiş olarak yine 3.00 TL olarak uygulanmasına karar verildi.

Grup Başkanlarından Teşekkür..

Başkan Tokat’ın meclisi kapatması sonrasında söz alan İmar Komisyonu Başkanı Enver Tuna, kısa bir konuşma yaparak, Milas ve Muğla Büyükşehir Meclisi’nde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İmar Komisyonu çalışmaları sırasındaki meclis üyelerinin verdiği destekler için teşekkür eden Tuna, “biz aynı zamanda, büyükşehir meclisine seçilen diğer arkadaşlarımızla birlikte, Büyükşehir’in kurucu meclisi olarak çalıştık” dedi. “Şakir Özdemir CHP Grup Başkanı olarak, Murat Yazar meclis yazman ve katip üyesi olarak, Melih Arslangiray Sağlık Komisyonu Başkanı olarak ve ben de İmar Komisyonu Başkanı olarak çalışmalarımızla ciddi bir mesai sarfettik. Biz Büyükşehir İmar Komisyonu olarak bu sure zarfında 681 adet imarla ilgili komisyon kararı aldık. Bunların 109 tanesi Milaslı ilgiliydi. Bu 681 kararla ilgili olarak, ikisi Milasla ilgili olmak üzere 12’si hakkında soruşturma açıldı. Henüz Danıştay’dan konuyla ilgili kararlar çıkmadı. Bütün bu çalışmalar süresince, biz Şakir Özdemir, Murat Yazar, Melih Arslangiray, Enver Tuna, Kasım Özkan ve Hürol Önder olarak, Milas’ı büyükşehir meclisinde temsil ettik. Ayrıca Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde de Milas Belediye Meclisi’ni Ahmet Kılbey, Aysun Yılmaz, Şakir Özdemir, Enver Tuna ve Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’la temsil ettik ve ben ve başkan Tokat, OSB Yönetimindeydik. Bu süre zarfındaki çalışmalarımıza verdiğiniz katkılar nedeniyle, bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diyen Enver Tuna’dan sonra söz alan MHP Meclis Grup Başkanı Mevlüt Kiriş de, “bütün gruplar uyumlu olarak, Milas’a güzel şeyler yapmak için çalıştık. Önümüzdeki dönem için de bütün başkan adayı ve meclis üyesi adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. 1 Nisan’dan sonra yine hep birlikte olacağız. Bu nedenle, bu seçim sürecinde herkesten kırıcı olmayacak şekilde konuşma ve davranışlarda bulunmalarını rica ediyor ve diliyorum. Başkanım, size de, komisyonlarda bütün siyasi partilere yer verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin” dedi.

AKP Meclis Grup Başkanı Hürol Önder de “5 yıl olgun bir şekilde ve uyumlu olarak çalıştık. Herkes siyasi ayrılıkları bir kenara bırakarak, Milas için çok güzel işlere imza attık. Ak Parti grubu olarak herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Meclis Grup Başkanı Şakir Özdemir de “5 yıl boyunca birlikte görev yaptık. Bu sürede kıt imkanlarla yararlı, faydalı işler yaptığımızı düşünüyorum. Grubum adına tüm meclis üyelerimize, toplantılarımızı izleyen tüm muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza ve değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Başkan Tokat, 2014-2019 döneminde Mecliste görev alanlara birer plaket takdim etti ve topluca çekilen fotoğrafla, meclis son kez toplanmış oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık