Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

4 gün boyunca yoğun denetim var!..

İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere "Kovid-19 Denetimleri" konulu yeni genelge gönderdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ülke genelinde 4 gün boyunca vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlerde yoğunlaştırılmış denetim yapılacak." denildi.

4 gün boyunca yoğun denetim var!..
  • 26 November 2020, Thursday 12:54

Koronavirüs vaka sayısının artmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından önlemlerin arttırılması adına gönderilen genelge çerçevesinde denetimler başladı.  Kaymakam Arslan başkanlığında gerçekleşen denetimlerde esnaf ve vatandaşlar maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında bilgilendirildi.

Kaymakam Arslan başkanlığında sabah saatlerinde başlayan denetimlere Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter,  İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve daire amir/müdürleri  katıldı. Milas Kaymakamlığı önünden başlayan çarşı esnafı ziyaretlerinde Kaymakam Eren Arslan;  “Amacımız hepimizin sağlığını korumak. Sıfır toleransla çalışmalıyız. Ailelere, herkese karşı sorumluyuz. Maske takan herkes bir diğerine karşı sorumludur” dedi.

YÜZDE 50 ÜZERİNDE ARTIŞ OLAN İLLER

Türkiye geçen hafta cuma günü itibarıyla yürürlüğe giren yeni tedbirlerle, ağırlaşan korona tablosu ile mücadele etmeye çalışırken, vaka ve ölü sayısı maalesef her geçen gün artıyor. Uzmanlar, bu sayıların 1-14 gün önceki durumu yansıttığını belirtirken, yeni kısıtlamaların etkisinin ise gelecek hafta pazartesi itibarıyla görülmesi bekleniyor. Bu şartlar altında Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri önceki gün 17.00'da bir araya geldi. Toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik açıklamalar yaptı. Bakan Koca, tabloda semptom göstermeyen hastaların da artık yer alacağını duyurdu. Koronavirüste son durumu paylaşan Fahrettin Koca, "Son 3.5 aydan bu yana ağır hasta sayımızda artış 8 kata yakın oldu. Hatta 9 kat... Bugünkü Vefat sayımız 168. Bugün, en yüksek vefat sayımız" ifadelerini kullandı. Bakan Koca 25 Kasım korona vaka sayısının da 28 bin 351 olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca, yüzde 50 artış olan illeri de açıkladı. Bu illerin arasında Muğla da yer aldı.

“Salgınla mücadelede ulusal seferberliğin yanında il il dolaşarak mahalli imkanları harekete geçirdiğimiz, elimizdeki her türlü aracı kullanmaya çalıştığımız günlerdeyiz” diyen Koca, ”Son hafta içinde yüzde 50 üzerinde Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Artvin, Edirne, Samsun, Kırklareli, Tokat, Aydın, Muğla, Zonguldak, Ordu, Çanakkale’de yüzde 50 artış oldu. Antalya, Düzce, Tekirdağ bu sınıra yaklaştı. İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Gaziantep’te hasta yoğunluğunu yönetebilmek için sağlık kuruluşlarımız çaba harcıyor” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan yeni İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bundan sonra, “Her bir pazaryeri için ayrı ayrı olmak üzere pazaryeri yöneticisi ilgili yerel yönetimler tarafından belirlenerek valilik/kaymakamlıklarla ivedi şekilde paylaşılacak. Salgınla mücadeleye yönelik alınması gereken tedbirlerden ve belirlenen kurallara uyulmasından sorumlu olacak pazaryeri yöneticilerinin denetim ekipleriyle iletişimi ve koordinasyonu etkin şekilde sağlanacak” dendi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis