Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

4’ncü sergi de görücüye çıktı…

Milas Halk Eğitim Günleri adı altında, 2018-2019 döneminde kurs öğretmenleri öncülüğünde kursiyerler tarafından ortaya çıkarılan ürünler sergilenmeye devam ediyor. Önceki gün dördüncüsü açılan sergi zincirinde; Giyim Teknolojileri ve Tasarımı, Makine Nakışı, Bez bebek, Ev Mefruşatı adı altında ‘kırk yama’ kurslarına ait ürünler sergilendi.

4’ncü sergi de görücüye çıktı…

Milas İlçe Emniyet Müdür Vekili Kor Barbaros Kızılışık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, kurs öğretmenleri, kursiyerler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, merkez çalışanları ve davetlilerin katıldığı sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram şunları söyledi:

“Bugün yine Halk Eğitim Günleri adı altında başlattığımız sergi zincirinin dördüncüsünü açıyoruz. Bu sergimizde giyim teknolojileri ve tasarımı, makine nakışı, bez bebek, ev mefruşatı adı altında ‘kırk yama’ kurslarına katılan kursiyerlerimizin dönem boyunca yaptıkları ürünler sergilenmektedir. Şimdiden emeği geçen hocalarımıza, kursiyerlerimize el emeği-göznuru eserler için teşekkür ediyoruz. Katılımları nedeniyle tüm konuklarımıza da şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram’ın bu kısa konuşmasının ardından açılışa katılan protokol tarafından serginin açılış kurdelası kesildi ve Nakış Hocası Nurten Şanlıdağ ve Giyim Hocası Aynur Karabağcı’dan, sergideki ürünler hakkında bilgi alındı.

Giyim Kursu Hocası Aynur Karabağcı, sergide yaklaşık 150 ürünün yer aldığını, büyük bir bölümünün 2018-2019 kurs döneminde hazırlandığını, bir kısmının ise geçen yıldan devam eden ürünler olduğunu söyledi.

Karabağcı; “Kursiyerlerimiz gerçekten çok büyük emek vererek bu ürünleri ortaya çıkardı. Severek, isteyerek kursa gelmeleri, bir yandan kendilerini geliştirmelerine, diğer yandan da geçmişten günümüze ulaşan; nakış, dikiş ve diğer el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem taşıyor” diyerek, yıl boyunca bu sergi için emek veren herkese teşekkür etti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık