“5. Üçyol Sokak, Milas Belediyesi’nden hizmet bekliyor”

Adem KANKAYNAR-

“5. Üçyol Sokak, Milas Belediyesi’nden hizmet bekliyor”

İlçemiz Emek Mahallesi 5. Sokak sakinleri, içinde bulunduğumuz kış aylarının, yol-ulaşım sorunlarını daha da arttırdığına dikkat çekerek; “Yazın tozdan, kışın çamurdan çıkamıyoruz. Evlerimizin önüne araçla çıkmak mümkün değil. Her şeyden önce yol denen bir şey yok. Hastamız olsa ambulans, yangın çıksa itfaiye sokağın başında bekliyor. Yürümekte bile zorluk çekiyor, belediyemizden hizmet bekliyoruz” diyerek, yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar.

 

“Can güvenliğimiz yok”

Emek Mahallesi 5. Sokak sakinleri ayrıca, içinde bulunduğumuz kış aylarında yağan yağmurlarla birlikte toprak kayması ihtimaline de dikkat çekip can güvenliklerinin olmadığını iddia ediyor ve evlerinin kayma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek; “Belediyemiz kırsal mahallelerde yolları parke taşlarıyla kaplıyor, asfalt döküyor, köylerin içlerinde düzenlemeler yapıyor. Bizler de bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Biz de Milas Belediyesi’nden hizmet alması gereken 5. Üçyol Sokak sakinleri olarak bu hizmetleri istiyoruz, bekliyoruz” diyorlar.

 

“Sorun, şahıslara ait arsalardan kaynaklanıyor”

Emek Mahallesi Muhtarı Mevlüt Kara ise, sokak sakinleriyle birlikte konuyu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile görüştüklerini, görüşmenin ardından Milas Belediyesi’nden görevlilerin gelerek incelemede bulunduğunu belirterek; “Asıl sorun, 5’nci Üçyol Sokak ile Milas-Bodrum karayolunun arasındaki arsaların şahıslara ait olmasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla bu sokakta bir yol ve toprak kaymasını önlemek için istinat duvarı yapılması gerekiyor. Belediye yolu yapacak, ancak istinat duvarını mülk sahiplerinin yapması gerekiyor. Bu konuda da Belediye şahıslarla görüştü, ancak mülk sahipleri, maliyetli olduğunu ileri sürerek yanaşmadı. Bu nedenle biz de, sokağın yan tarafından ve arkasından alternatif yollar açtırdık. Şimdilik bu şekilde bir çözüm üretildi” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık