50 milyonluk kaçakçılığın zanlıları adliyede

Geçtiğimiz temmuz ayında uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, yaklaşık 50 milyon lira değerindeki, 1,5 ton 'Skunk' adlı uyuşturucu madde ile birlikte Milas’ta yakalanan 6’sı tutuklu 8 sanık, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkarıldı.

50 milyonluk kaçakçılığın zanlıları adliyede

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından getirilecek yüklü miktarda ‘Skunk’ adlı uyuşturucunun iç piyasaya sürüleceği bilgisi ve Milas Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla uyuşturucu ticareti yapan şebekeyi takibe aldı. Örgüt lideri A.A. tarafından yurtdışından yüklü miktarda getirilerek Milas'taki bir koydan iç piyasaya dağıtılacak uyuşturucuyu ele geçirmek üzere harekete geçildi.
Balkan ülkelerinden deniz yoluyla taşınan uyuşturucunun Milas'ın Haydar Koyu'ndan teslimatının yapılacağının belirlenmesi üzerine, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Havacılık Daire Başkanlığı, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve istihbarat ekipleri tarafından 7 Temmuz Pazar günü eş zamanlı operasyon başlatıldı. Sahilde durdurulan deniz botunda 'Joshua' ve 'Maço' isimli hassas burunlu dedektör köpeklerin yaptığı aramada 1.5 ton skunk ele geçirildi.
Uyuşturucunun taşınmasında kullanılması planlanan 3 otomobile el konulurken, yaklaşık 50 milyon lira değerindeki uyuşturucuyu getiren suç örgütü lideri A.A., çete üyeleri H.İ., V.K., T.I., A.Ö., ile S.V. gözaltına alındı.
Gözaltı işlemleri sona eren zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu. Ele geçirilen delillerle birlikte soruşturmayı genişleten ekipler, 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kent TV’nin haberine göre; 6’sı tutuklu 8 sanık, Çarşamba günü Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkarıldı. Olayla ilgili bir şüphelinin ise firari olduğu öğrenildi.
Öte yandan; uyuşturucu operasyonları ve yakalamalarıyla 2019 yılının rekorlar yılı olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milas’ta yakalanan 1.5 ton skunk maddesinin tek seferde yapılan en büyük yakalamalardan biri olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık