59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Milas’tan Geçecek

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye-TUR 2024), 59. kez düzenlenecek. 21-28 Nisan tarihleri arasındaki 8 etaplık mücadeleye 24 takım katılacak. Dev turun heyecanı, daha önce olduğu gibi yine TRT SPOR'da yaşanacak.  24 Nisan Marmaris-Bodrum etabı ile 25 Nisan Bodrum Kuşadası etaplarının yapılacağı 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu geçtiğimiz yılarda olduğu gibi yine Milas’tan iki kez geçiş yapacak. Bu nedenle de alınacak tedbirler ve kapalı olacak olan yol güzergahları paylaşıldı.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Milas’tan Geçecek

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye-TUR 2024) 59'uncusu 21-28 Nisan'da düzenlenecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonundan yapılan açıklamada, Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) Avrupa turları takviminde yer alan ve Türkiye'nin "ProSeries" kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan Tour of Türkiye'nin, dünyaca ünlü profesyonel takım ve sporcuların katılımıyla 21 Nisan Pazar günü Antalya'dan başlayacağı ve Kemer, Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa ile İzmir'den sonra 28 Nisan Pazar günü İstanbul'da tamamlanacağı belirtildi.

1963 yılında Marmara Turu olarak başlayan, 1965 yılında uluslararası nitelik kazanarak 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan, Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlayan, dünya bisikletinde önemli bir yeri ve marka değeri olan TUR 2024'ün 8 etapta yapılacağı kaydedildi.

Türkiye Turu'nda 4'ü Dünya Turu takımı olmak üzere toplam 24 ekip yarışacak. Türkiye'den de 4 kıta takımı mücadelenin içinde olacak.

Dev turun heyecanı, her zaman olduğu gibi TRT SPOR'da yaşanacak.

ETAPLAR

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 2024 parkuru şu şöyle:

1. Etap: Antalya-Antalya (21 Nisan)

2. Etap: Kemer-Kaş (22 Nisan)

3. Etap: Fethiye-Marmaris (23 Nisan)

4. Etap: Marmaris-Bodrum (24 Nisan)

5. Etap: Bodrum-Kuşadası (25 Nisan)

6. Etap: Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) (26 Nisan)

7. Etap: İzmir-İzmir (27 Nisan)

8. Etap: İstanbul-İstanbul (28 Nisan)

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU İÇİN KAPATILACAK YOLLAR BELİRLENDİ

Bodrum'a gelecek 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu yarışı öncesinde trafiğe tamamen kapatılacak yollar açıklandı. Bisikletçiler 24-25 Nisan tarihlerinde Bodrum'da olacak.

24 Nisan Çarşamba günü yapılacak Marmaris-Bodrum etabında, sporcular Marmaris-Akyaka -Ören-Mazı-Yalıçiftlik-Kızılağaç istikametinden gelip Konacık Avenue önünde yarışı bitirecekler. Saat 14.00-19.00 arası Konacık Kavşağı ile Torba Kavşağı arası D-330 karayolu gidiş-geliş çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Milas istikametinden gelen araçlar Torba Kavşağından Yalıkavak istikametine, Bitez istikametinden gelen araçlar ise Konacık Kavşağından geri döndürülüp Ortakent istikametine yönlendirilecek. Kızılağaç Mahallesine  giriş kapatılacak.

 25 Nisan Perşembe günü yapılacak Bodrum-Kuşadası etabında ise sporcular Belediye Meydanı'ndan çıkıp Atatürk Caddesini takiben Dr. Mümtaz Ataman Caddesi'ni bitirip Swiss Otel Kavşağından Çevre Yoluna dahil olup Milas istikametine doğru seyir edecekler. Saat 10.00-15.00 arası Garajaltı Kavşağı-Cevat Şakir Caddesi-Atatürk Caddesi-Mümtaz Ataman Caddesi-Milas Yolu trafiğe kapatılacak.

Yarışlar sırasında trafiğe kapatılan güzergahlar üzerinde araç park edilmesine de müsaade edilmeyeceği bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık