Aday Adayı Özcan, Saha Çalışmalarına Yoğunlaştı…
Cumhuriyet Halk Partisi Milas Belediye Başkan Aday Adayı Suat Özcan, partisindeki diğer adaylar gibi aday adaylığı süreci çalışmalarını bir yandan parti tabanındaki üye ve delegeler, diğer yandan ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerle sürdürüyor. Aday adayı Özcan, bugün Milas için önemli STK’lardan Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’nı ziyaret ederek, hem adaylık sürecini değerlendirdi, hem de temsil ettikleri üyelerin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.
Ziyaretin ilk durağında Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ile görüşen CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Suat Özcan, 10 yıla yakın CHP İlçe Başkanlığı ile 5 yıllık Muğla Milletvekili olarak görev aldığı süre içinde ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi ve düzeyli bir ilişki kurduğuna dikkat çekerek; “Kimi zaman basit ve yerelde çözülecek sorunları ortak noktada buluşmak kaydıyla çözüme kavuşturduk ancak bazı sorunlar var ki çözümü için mutlaka ilgili kanun veya yönetmeliklerde değişiklikler yapılması gerekiyor.
O dönemlerde olduğu gibi şimdi de farklı bir kulvarda, yeni bir göreve talip olan bir siyasi olarak öylesine yapılmış bir ziyaretten öte, yeniden fikir alışverişinde bulunarak görevin bize verilmesi halinde nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşmak, Milas halkı adına yapacağımız işbirliğinin çerçevesini belirlemek üzere buradayım” diyerek sözü Oda Başkanı Paskal’a bıraktı.
Oda Başkanı Paskal ise; “Sizin de belirttiğiniz gibi yıllardır farklı zaman diliminde bir araya geliyor, temsil ettiğimiz şoför esnafın sorunlarını konuşup çözüm yolu arıyoruz. Başardıklarımız oldu, başaramadıklarımız da. Her şey rağmen pes etme lüksümüz yok ve yönetimdeki arkadaşlarımla, üyelerimle mücadele vermeyi sürdürüyoruz.
KAMYON/TIR GARAJI, TAKSİ DURAKLARI VE KÖY MİNİBÜS DURAĞI…
Günün koşulları göz önüne alındığında çözüm bekleyen birçok sorunumuz var ancak en önemlileri; ilçede çok fazla kamyon ve tır sirkülasyonu var. Bu nedenle acil bir şekilde yeni bir kamyon ve tır garajına ihtiyaç duyuyoruz. En azından birçoğunun şehrin içine girmesine ve gelişigüzel yol kenarlarına park edilmesine engel olunur.
Acil çözüm bekleyen bir diğer sorunumuz, eskiden köy dediğimiz, büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen yerleşim alanlarına sefer düzenleyen minibüsler için yeni bir garaj. Yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Yazın toz, kışın çamur içinde şoför esnafı ve vatandaşımız mağduriyet yaşıyor. Sit alanı olması nedeniyle Anıtlar Kurulu’ndan izin alınmadan ciddi bir çalışma yapılamıyor, geçici çözümler üretilerek sorunlar azami şartlara indiriliyor. Bu konuda hem Milas Belediyesi, hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen ortak çalışma sürüyor.
Malum, Milas her yıl aldığı göç nedeniyle nüfus artışı yaşayan bir ilçe ve artık cadde ve sokaklarımız şehrin trafik yükünü kaldırmıyor. Bu sıkışıklığın içinde bir de mevcut taksi duraklarımız var. Bazıları için en azından şimdilik bir sorun yok ancak ilçe merkezi ve nüfus açısından büyük mahallelerdeki taksi duraklarımızın yeniden elden geçirilmesi, günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerekiyor.
Araç sayısı ve araçların fiziki şartları açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Belirli aralıklarla verilen hizmet içi eğitimlerle şoför esnafı da işinin ehemmiyetini kavramış, sorumluluklarının farkında olan arkadaşlarımız. Bizim için acil olan sorunlar giderildiğinde geriye kalanları kendi içimizde de çözer, yetmediğimiz yerde Milas Belediyesi ve Muğla’dan çözüme ortak olmasını talep eder ve çözeriz.” diyerek şoför esnafı olarak yaşadıkları sorunları ana başlıklar halinde aktardı.
STK’LARLA İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ.
Oda Başkanı Paskal’a teşekkür eden Aday Adayı Özcan; “Yıllardır süregelen işbirliğini önümüzdeki süreçte daha da arttıracak, bugüne kadar yapılan güzel ve doğru işleri geliştirerek, taşıma sektörüne ve Milas halkına en iyi hizmeti ortak akıl ile sunacağız” dedi.
MİLAS İÇİN SEBZE-MEYVE HALİ ŞART!
Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın ardından Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası’nı ziyaret eden CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Suat Özcan, Başkan Vekili Şafak Kaya ve bazı yöneticilerle görüştü.
Birkaç yıl önce tüm dünyanın yaşadığı pandemi sürecinde gıdanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Aday Adayı Özcan; “Tarımsal üretim o süreçte tüm dünyada çok önemli bir hale geldi. Ne yazık ki son 20 yıldır ülkemizde yürütülen yanlış tarım politikalarıyla Türk çiftçisi tarlasından, bağından, bahçesinde, hayvanlarını yetiştirdiği ağıllardan koptu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sayı azalırken, buna paralel olarak süt üretimi de azıldı. Öte yandan; hububat, pamuk ve bir zamanlar bölgenin en önemli tarımsal geçim kaynağı olan tütün yetiştiriciliği yok denecek kadar azaldı. Tohum, gübre, ilaç, mazot gibi ana girdi maliyetlerinin yüksek olması ve bu alanda dışa bağımlı olmamız, ettiği masrafı dahi çıkaramayan çiftçiyi üretimden uzaklaştırdı.
Hatırlayın bundan 3-5 yıl öncesine kadar Bodrum’un tüm meyve ve sebze ihtiyacını Milas karşılıyordu. Şimdi büyük zincir marketler bunu üstlenmiş durumda. Oysa Bahçeburun, Kafaca ve daha birçok mahallemizde çok ciddi bir biçimde seracılık yapılıyor. Yeniden üreticiyi desteklemeli ve bölgede yetiştirilen ürünleri satmamız, böylece Milaslı üreticinin para kazanmasını sağlamamız gerekiyor. Bu noktada en büyük eksikliğimiz ise Milas’ta bir meyve ve sebze halinin olmamasıdır. Belirli dönemlerde gündeme geldi ancak proje bir türlü hayata geçirilmedi. Eğer bana görev verilirse uygulayacağım ilk projelerden biri bu olacaktır.
Son yıllarda Muğla Büyükşehir ve Milas Belediyesi yöre çiftçisine çeşitli destekler veriyor. Bu anlamda yapılan bu güzel çalışma için teşekkür ediyoruz. Daha fazlasını yapmamız gerektiğini de söylemem gerekiyor. Biz Milaslı üreticiye tüm tarımsal faaliyetlerde ve hayvancılık için Ziraat Oda’mız ve diğer paydaşlarla ortak bir çalışma içinde bu destekleri vereceğiz.
KOOPERTİFLEŞMEYİ MUTLAKA ÖNE ÇIKARMAMIZ, DESTEKLEMEMİZ GEREK…
Sadece üreticiye destek vermek yetmez. Yanı sıra örgütlü olmalarını sağlamak, bunun için de var olan kooperatiflere çeşitli desteklerle ayakta kalmalarını ve üreticinin de bu kooperatiflere veya bu alanda kurulmuş olan birliklere sahip çıkmasını sağlamak gerekiyor.
Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde bu alanda çok güzel ve başarılı örnekler mevcut. Yeter ki yapılması gerekenler sözde kalmasın. Halkımıza doğru bir anlatım ve proje ile gidildiğinde başarının yakalanacağını ve bölge üreticisinin yeniden tarıma döndüğünü göreceğiz. Bu nedenle Milas Belediyesi olarak bünyesinde kurulmuş bir müdürlüğümüz var. Yapılacak personel takviyesiyle, kadrosunda ziraat mühendisleri ve ziraat teknikerleri istihdam ederek, Ziraat Odası, birlik ve kooperatiflerle ortak bir çalışma, emin olun çiftçinin yüzünü güldürecektir.
SEMT PAZARLARI MUTLAKA ELDEN GEÇİRİLMELİ…
Haftanın her günü ilçenin birçok yerinde semt pazarları kuruluyor. Bazı yerleşim birimlerinde semt pazarları yenilendi ancak buna rağmen bazı eksiklerin olduğunu görüyoruz. Hem Pazar esnafının, hem de alışveriş için gelen yurttaşlarımızın her türlü hijyen koşullarının sağlandığı bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamalıyız. Tuvalet gibi son derece önemli bir eksikliği tüm Pazaryerlerinde modern ve temiz bir şekilde inşa etmeli ve vatandaşın kullanımına sunmalıyız. Daha etkin bir denetimle esnafın ve vatandaşın talepleri alınmalı ve en kısa zamanda talepler yerine getirilmelidir. İnanın bunları yapmak için öyle çok büyük paralara ihtiyaç yok. Yeter ki yapmak isteyelim. Çok kısa bir zamanda bu tür sorunlar ortadan kaldırılır.
Özellikle yaz aylarında çevreden gelecek yerli ve yabancı misafirlerimizi de semt pazarlarına getirmenin ve alışveriş yapmalarını sağlamamız gerekiyor. Geçmişte olduğu gibi yine turistlerin ilgi odağı haline dönüştürmeliyiz” diyerek, Başkan Vekili Kaya’dan Oda üyelerinin sorunları, yerel yönetimden talep ve isteklerinin ne olduğunu not aldı.