Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Adem Zeybekoğlu: “Tek adam rejimini yıkmak için aday adayıyım”

5 yıldır sürdürdüğü CHP Muğla İl Başkanlığı’ndan istifa ederek, CHP Muğla Milletvekili aday adayı olan Adem Zeybekoğlu, önceki akşam Milaslı gazetecilerle iftar yemeğinde buluşarak, neden aday olduğunu anlattı.

Adem Zeybekoğlu: “Tek adam rejimini yıkmak için aday adayıyım”

Aslen Milas Sarıkaya Köyü’nden olan ve ilk, orta ve lise eğitimini de Milas’ta tamamlayan Adem Zeybekoğlu, Kimya Mühendisi. Uzun yıllar Sağlık Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra emekli olmuş.

Yemekte kısaca kendisinden bahseden Zeybekoğlu; neden aday adayı olduğunu şöyle anlattı:

 “Yüz yıla yakın cumhuriyet deneyimimizin ardından, Tek Adam Rejimi olarak adlandırılan "Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi" Türkiye'nin dinamik toplumunu, ekonomik kapasitesini ve kurumsal birikimini yok etmiştir.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için aday adayıyım.

Ülkemiz rant odaklı politikalarla, yoksuldan alıp zengine veren, işçiyi emekçiyi kuru ekmeğe muhtaç edecek kadar yoksullaştırılmıştır. Ülkemiz bu politikalarla adaletsiz gelir dağılımının olduğu bir ülke haline gelmiştir. Emekten ve halktan yana adaletli politikalar için aday adayıyım.

Devletin bütün kurumlarında liyakat yerine; çıkarcı ve itaate dayalı kamusal bir anlayış ön plana çıkmıştır. Bilimi, liyakati egemen kılmak, eğitimi laik temellerde yeniden kurmak için aday adayıyım.

Ülkemiz 5’li çetelerin değil, geleceğimiz olan çocuklarımızın ülkesi olmalıdır. Bir rejimin çöküşünün en büyük işareti umudu yok etmektir. Gençlerimizin, çocuklarımızın yok edilen umudunu yeniden yeşertmek, işsizliğin ve beyin göçünün önüne geçmek; bu ülkeyi yaşanabilir demokratik bir ülke kılmak için aday adayıyım.

AKP yönetiminde Türkiye; demokrasi, ekonomi, eğitim ve diplomasi alanında krizlere ve çözümsüzlüğe savrulmuştur. Ülkemiz, kurumlarına güvenin azaldığı ve toplumsal huzurun kaybolduğu bir ülke konumuna getirilmiştir. Siyasette kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla; düşmanca dili yok etmek, basını demokratikleştirmek, düşünce özgürlüğünü sağlamak için aday adayıyım.

Tek adam rejimi Türkiye'yi demokratik değer ve hedeflerinden uzaklaştırmaktadır. AKP güçler ayrılığı ilkesini yok sayarak, yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmıştır. Bu anlayış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin etkisini azaltmış ve ülkemizi büyük bir demokratik gerilemenin içerisine sürüklemiştir. Yurttaşlık bilincini kuvvetlendirecek, halk iradesini siyasete yansıtacak politikalar için aday adayıyım.

Deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerde insanlarımız, şehirlerimiz ve doğal güzelliklerimiz yok olmaktadır. İktidar ülkemizin güzel doğasını rant odaklı politikalarla heba ediyor, yine AKP’nin rant odaklı piyasacı anlayışı yüzünden afetlere hazırlıksız yakalanıyoruz. Anadolu'nun her köşesindeki doğal ve tarihi zenginliklerimizi koruyan, doğayı ve insanımızı temel alan politikalar üretmek için aday adayıyım.

 Demokrasi dört beş yılda bir seçim için sandığa gidip oy vermek olarak görülmektedir. Günümüzde ifade, toplanma ve örgütlenme gibi başlıca özgürlükler tamamen yok edilmiştir. Özgür bir ülkede tüm yurttaşlarımızla birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak için aday adayıyım.

 Güzel memleketim Muğla’ya gelirsek;

Muğla’nın tüm sorunlarına demokratik kitle örgütlerinin ve yurttaşlarımızın görüşlerini alarak çoğulcu bir anlayışla çözüm üretmek,

Muğla’nın doğal, tarihi ve kültürel mirasını korumak,

Muğla’da turizm ve tarımı geliştirmek için projeler üretmek,

Muğla’dan toplanan vergilerin Muğla’ya hizmet olarak dönmesini sağlamak,

Muğla’da gençlere iş ortamı yaratmak, gençlerin iş için başka şehirlere ülkelere gitmesini engellemek, kendi memleketlerine hizmet etmesini sağlamak,

Mayasında Cumhuriyetin demokrasisi ve özgürlük aşkı olan Muğla’mızdan halkımızın bütün sorunları için canla başla çalışmak için aday adayıyım.

Ülkemiz bir yol ayrımında, bir yanda saray ve şürekâsı, diğer yanda Cumhuriyet ve demokrasi diye haykıran milyonlar var. 2019’da yapılan yerel seçimlerde on bir büyükşehir belediyesini alarak kazandığımız başarıyı 2023 genel seçimlerinde sürdüreceğiz. Basını özgürleştireceğiz. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.

Bir diktatörü seçimle devireceğiz. Bu iddiaları hayata geçirmek için, yıllar önce gençlik kollarında başlayan ve Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı olarak devam eden parti mücadelemi; siyasi hayatımda edindiğim tecrübemi ve bilgi birikimimi TBMM’de milletvekili olarak sürdürmek ve halkıma hizmet etmek istiyorum.”

Zeybekoğlu, konuşması sonrasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Gece, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis