Akaryakıt fiyatları uçtu!..

Adem KANKAYNAR -

Akaryakıt fiyatları uçtu!..
  • 22 November 2017, Wednesday 7:29

Son zamanlarda meydana gelen artışla, benzin ve mazot fiyatları ülkemiz tarihindeki en üst seviyeye ulaştı. Mazotun litre fiyatı ise ilk kez 5 liranın üzerine çıktı.

Türkiye’de ÖTV ve KDV’den elde edilen gelirlerin yaklaşık dörtte birlik kısmı akaryakıttan sağlanıyor. Dolayısıyla bir litre benzinin yüzde 60’lık dilimini vergiler oluştururken, yüzde 30’u ürün ve geriye kalan yüzde 8,6’sı dağıtıcı-bayi, yüzde 1,2’si de toptancının kâr marjını oluşturuyor.

Türkiye, yıllık ortalama 35 milyon ton akaryakıt satışıyla Avrupa ülkeleri arasında 6. sırada yer alırken geçtiğimiz yıl akaryakıt dağıtım sektörü, vergiler hariç 65 milyar lira ciroya ulaştı. Dolaylı vergiler eklendiğinde bu rakamın 140 milyar liraya ulaştığı belirtiliyor.

Akaryakıta yapılan son zamlarla birlikte ilçemiz Milas’ta bir litre motorinin fiyatı 5.11, ultra force 5.14, kurşunsuz benzinin fiyatı ise 5.66 lira oldu.  Son zamlar özellikle Kasım ayı içerisinde bin 522 yazılı basın haberiyle konuşulurken, internette 4 bin 891 haber yansıması tespit edildi.

Akaryakıta yapılan zamlar, Türkiye’nin Kasım ayında en çok konuştuğu başlıklar arasında yer aldı ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık