Akbelen’de aynı gün 20 patlama: “Meydana gelecek ölümleri izlemek için bekliyoruz”

Milas'a bağlı İkizköy’de YK Enerji tarafından işletilen maden sahasındaki patlatmalar köylüler tarafından tepki çekmeye devam ediyor. Dün en yoğun patlamaların yaşandığı gün olduğunu ve 20’den fazla patlama olduğunu söyleyen nöbet alanındaki Ahmet Tatar’ın “Meydana gelecek ölümleri izlemek için bekliyoruz” şeklindeki açıklamasını direnişin avukatlığını yapanlardan biri olan İsmail Hakkı Atal paylaştı.

Akbelen’de aynı gün 20 patlama: “Meydana gelecek ölümleri izlemek için bekliyoruz”
  • 17 April 2024, Wednesday 11:14

Milas’ta faaliyet gösteren iki termik santrale kömür sağlanması için YK Enerji tarafından İkizköy’de yok edilen Akbelen ormanı altındaki maden sahasında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kömür madeni çıkarılması için gerçekleştirilen çalışmalarda dinamitle patlatma yapılıyor.

Patlatmanın çok şiddetli olduğuna dikkat çekerek, patlama sonrası çok yoğun toz kütlesinin Akbelen’deki yerleşim alanına çöktüğünü belirten Tatar, patlamaların kendisine çok yakın mesafede gerçekleştiğini vurguladı.

İsmail Hakkı Atal  tarafından paylaşılan Akbelen nöbetçisi Ahmet Tatar'ın mesajı şu şekilde;

“Akbelen 16 Nisan 2024 Patlamaların en yoğun yaşandığı gün..  20 den fazla patlama gerçekleştirdiler.. Çok yoğun toz kütlesi Akbelen yerleşim alanının üzerine çöktü..  Bazı patlamaları yakınımda gerçekleştirdiler.. Yeterli güvenli alanlar oluşturmak zorunda olmalarına rağmen bilinçli olarak patlamaları yaptılar... Hiçbir uyarı, ikaz, alarm vermeden patlama yapıyorlar ve bu duruma müdahale etmesi gereken Jandarma bu usulsüz ve çok tehlikeli durumu izliyor. Köylüler çok ciddi yaşamsal risk altındalar..  Ve maalesef meydana gelecek ölümü/ölümleri izlemek için bekliyoruz...”

HER YER TOZ İÇİNDE..

Gazetemiz yazarı ve eski Milas Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğultürk de İkizköy’de oturuyor ve sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile, Akbelen maden sahasından yükselen toz bulutunu solumak zorunda kaldıklarını ve hem mahsullerinin, hem de bölgede yaşayan insanların can sağlığının nasıl tehlikede olduğuna vurgu yapıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık