Akgedik’te de neden olmasın?

Oktay ÇAYIRLI –

Akgedik’te de neden olmasın?

Tarımsal sulama amacıyla yapılan, 2009 yılında tamamlandıktan sonra geçtiğimiz yıl sulama kanallarının da yapılmasına başlanılan Akgedik Barajı, çevre ve doğa güzelliğinden dolayı Milaslıları yeni beklentilere sevk ediyor… Milaslılar, Akgedik Barajı’nda aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri mesire ve piknik alanlarının oluşturulmasını istiyor…

Şu anda çiftçilere sulama suyu temin eden, ilerleyen süreçte ise Milaslılara içme suyu olarak da hizmete verecek olan Akgedik Barajı, manzarası ve havası ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Bölgedeki güzelliğin, sakinliğin farkına varan kişilerce şu anda piknik alanı olarak kullanılan Akgedik Barajı, DSİ ve yerel yönetimlerin yapacağı bazı

yatırımlar ve düzenleme çalışmalarının ardından Milas’ın vazgeçilmez mekanları arasında yerini alma potansiyeline fazlasıyla sahip.

Milas’a çok da uzak olmayan bir mesafede yer alan Akgedik Barajı’nda piknik alanı oluşturulması için DSİ yetkilileriyle görüşebileceğini belirten Milas Kaymakamı Fuat Gürel, “Öncelikle çiftçilerimizin sulama ihtiyacını karşılamak için yapılan Akgedik Barajı, ilerleyen yıllarda Milas’ın içme suyu için de kullanılacak. Baraj, bulunduğu konum itibariyle güzel bir yerde. Zaman zaman bölgeyi keşfetmiş olan vatandaşlarımız ve doğaseverlerimiz tarafından ziyaret ediliyor. Milaslıların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri bir yer haline gelebilir. Bölgede bir mesire veya piknik alanı oluşturulması için yetkililerle temasa geçebiliriz” dedi.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin birçok bölgesinde barajların etrafında yapılan park rekreasyon projelerinin bir örneğinin de Akgedik Barajı’nda yapılmasını Milaslılar heyecanla bekliyor.

 

Koruma altına da

alınmış olacak

Halihazırda baraj bölgesinde zaman zaman istenmeyen görüntülerin ortaya çıktığını belirten vatandaşlar, “Kimi zaman ailelerin de uğrak yeri olan Akgedik Barajı ne yazık ki art niyetli insanlar tarafından da kullanılıyor. Bölgenin korunarak kullanılabilmesi için düzenleme çalışmasının yapılması şart. Baraja temiz hava almak için gelenlerin birçoğu çevrede çöp bidonu bulamadıkları için çöplerini barajın etrafına veya içine atarak kirliliğe de neden oluyor. İnşallah kısa süre içerisinde piknik yeri oluşturularak, bölgenin korunarak kullanılmasının önü açılır” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık