Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

AKP MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DE ADAY GÖSTERMİYOR MU?

​​​​​​​AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Dün de 14 ilin Belediye Başkan adaylarını açıklayan Erdoğan, daha once açıkladıkları da hesaba katıldığında, geriye 7 il kaldı.

AKP MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DE ADAY GÖSTERMİYOR MU?

Bu illerden biri İstanbul olurken, adayı henüz belli olmayan diğer iller; Muğla, Adana, Manisa, Mersin, Aydın ve Osmaniye oldu. AKP’nin İstanbul dışındaki bu altı ilden, Cumhur İttifakı’nın diğer partisi MHP’ye jest olarak, aday göstermeyeceği, MHP’nin adaylarının destekleneceği öne sürülüyor.

Buna göre, AKP’nin Cumhur ittifakı nedeniyle aday göstermeyeceği illerdin biri de Muğla oluyor.

Eğer böyleyse ve AKP Muğla’da büyükşehir için MHP’nin göstereceği adayı destekleyecekse, MHP’nin adayının kim olacağı büyük önem kazanıyor. Daha şimdiden, MHP’li isimlerin dışında, başka partilerden birilerinin isimleri konuşulmaya başladı bile.

Eğer böyle olursa, AKP + MHP ittifakının büyükşehirde bir şansı olabilir mi sorusu önem kazanıyor.

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimine de Cumhur ittifakı olarak giren AKP+MHP’nin oyu %32,1. CHP adayı Muharrem İnce’nin oyu ise %52,6, İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener de %11,8 oy almış.

Mart 2019 yerel seçiminde CHP’den fireler olacağı düşünülse bile, %32,1’in altına inmeyeceği öngörülebilir.

O zaman başka bir takım ittifaklar ve destekler mi bekleniyor? Ya da CHP’nin transfer edilecek bir aday mı gösterilecek?

Bütün bunlar cevap bekliyor.

Kısa bir sure sonra hepsini öğreniriz…

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 2 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık