Boğaziçi Jandarma Karakolu törenle hizmete açıldı

İlçemize bağlı Boğaziçi Mahallesi sınırları içerisinde kurulan Jandarma Karakolu, Muğla Valisi ve İl Jandarma Alay Komutanı başta olmak üzere il ve ilçemizdeki protokolün katılımıyla hizmete açıldı.

Boğaziçi Jandarma Karakolu törenle hizmete açıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla İl Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milas İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, Milas Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gazilerimiz, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, çok sayıda mahalle muhtarı ve Boğaziçi Mahalle sakinlerinin katıldığı karakol açılışı töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Muğla İl Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel; “Boğaziçi Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Boğaziçi Mahallesi’nde, özellikle yaz dönemlerinde artan turizm potansiyeli ve nüfus hareketliliğine bağlı olarak emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik alınan tedbirlere ilave olarak, başta suç işlenmesini önlemede caydırıcılığın sağlanması, olaylara en kısa sürede müdahale edilerek aydınlatılmasını sağlamak maksadıyla kurulmuştur.

Boğaziçi Jandarma Karakol Komutanlığı 1081 m2’lik alanda konuşlanmış olup, Güllük Jandarma Karakol Komutanlığı’na 28, Güvercinlik Jandarma Karakol Komutanlığı’na 9 ve Milas ilçe merkezine 35 km mesafede bulunmaktadır.

Sorumluluk sahasında; Boğaziçi, Dörttepe ve Meşelik mahalleleriyle 52 site ve 42.500 konut bulunmaktadır. Sorumluluk sahasının kış nüfusu 10 bin olup, yaz nüfusu ise 150 bin kişiyi geçmektedir.

Boğaziçi Jandarma Karakol Komutanlığı 7 Aralık 2018 tarihinden itibaren sorumluluk sahasında halkımızın huzur ve güvenliği için hizmet vermeye başlayacaktır. Karakolumuz inşaatının tamamı Valiliğimiz tarafından üstlenilmiştir. Bu anlamda Sayın Valimize, karakolumuz için yer tahsisi yapan Milas Belediyemize ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek karakolun, bölge halkına ve jandarma teşkilatına hayırlı olmasını diledi.

İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel’in ardından kürsüye gelen Muğla Valisi Esengül Civelek ise şunları söyledi:

“Bugün; emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin korunması için gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan jandarma teşkilatımızın bu bölgede, özellikle yaz aylarında nüfus artışı yaşanmasından dolayı ihtiyaç duyulan karakol komutanlığı hizmet binasının açılış töreninde bir aradayız.

Teşkilatımız bundan böyle görev ve yetkilerini daha hızlı, daha etkin ve daha verimli bir şekilde yerine getirecektir.

Valiliğimiz Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nca yaptırılan karakol hizmet binamızın gerçekleştirilme sürecinde destek ve katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür ediyor, Boğaziçi Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binasının hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından hizmet binasının açılış kurdelası kesilerek, hizmete giren bina protokol tarafından gezildi.

Karakolun çevre düzenlemesi adına karakol çevresine fidan diken Muğla Valisi ve törene katılan protokol üyeleri, daha sonra Boğaziçi Mahalle Muhtarlığı tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

 

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık