Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Anıl için engelsiz laboratuvar kuruldu

İkinci kattaki bilgisayar laboratuvarına çıkabilmekte zorlanan Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Anıl Şişman için, öğretmenleri ve okul idarecileri tarafından zemin katta bilgisayar laboratuvarı oluşturuldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan laboratuvar, Anıl’ın da katılımıyla ‘Engelsiz yaşam için el ele’ denilerek kullanıma açıldı.

Anıl için engelsiz laboratuvar kuruldu

ÖNDER HABER/ YUNUS ERMAN DOĞRUYOL
Milas’ta yasayan Serebral Palsi hastası 16 yaşındaki Anıl Şişman, okulundaki bilgisayar laboratuvarının üst katta olması nedeniyle oldukça zorluk çekiyordu. Tekerlekli sandalyesi dolayısıyla üst kata kendi imkânlarıyla erişemeyen Şişman, arkadaşlarının yardımıyla bilgisayar laboratuvarına çıkabiliyordu.
Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Pazarlama bölümü öğrencisi Anıl Şişman’ın karşılaştığı zorluk nedeniyle okul idarecileri ve öğretmenler tarafından çalışma başlatıldı. Okulun bilgisayar laboratuvarlarındaki bilgisayarların sayıları azaltılarak Anıl’ın da sınıfının bulunduğu zemin kata yeni bir sınıf yapıldı. Yapılan çalışmayla birlikte Anıl’ın daha engelsiz bir bilgisayar sınıfında eğitim görmesi planlandı.
16 yaşındaki Anıl için düzenlenen laboratuvar, ‘Engelsiz yaşam için el ele’ sloganıyla kullanıma açıldı. Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Özer, Anıl’ın annesi Sevda Şişman, Anıl Şişman ve arkadaşlarının katıldığı açılışta Anıl ve annesi duygu dolu anlar yaşadı.
Serebral palsi hastası Anıl Şişman, artık merdiven çıkmak zorunda kalmayacağı için oldukça mutlu olduğunu belirterek çalışma için, “Çok güzel olmuş, elinize sağlık.” dedi. Vatandaşlardan taleplerini sıralayan Şişman, “Arabaları kaldırımlara park etmemelerini istiyorum. Her yere asansör yapmalarını istiyorum. Bize duyarlı davranmalarını istiyorum. Bize iyilik yapmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.
Anıl Şişman’ın annesi Sevda Şişman ise, “Çok mutlu oldum. Çok teşekkür ediyorum. Müdürümüze, öğretmenlerimize… Şuan konuşamıyorum bile. Çok zorluk çekiyorduk. Yani şöyle zorluk, arkadaşları götürüp çıkartıyorlardı benim gücüm yetmiyordu artık Anıl’ı taşımaya. Çocuklara çok yük oluyordum ve söylemeye utanıyordum ama onlar bana haber vermeden çıkarttıklarında da eziliyordum artık. Şimdi çok mutlu oldum. Onlar da rahatladılar çok mutlu oldular. Oğlum da çok mutlu oldu.” ifadelerini kullandı.
Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Özer ise “Okulumuz pazarlama 10/D sınıfı öğrencisi Anıl Şişman, bizim engelli özel bireylerimizden, tekerlekli sandalyeyle eğitim öğretim yapıyor kendisi. Anıl için şöyle bir çalışma planladık. Yukarıda bilgisayar laboratuvarlarımız var daha önceden düzenlenmiş, planlanmış. Buraya girip çıkması zor oluyordu. Biz kendi imkânlarımızla kucaklayıp, öğrenci arkadaşlarıyla birlikte oraya çıkarıyorduk. Ama düşündük ki bu böyle zor olacak. Bunun için arkadaşlarla oturduk, düşündük, bilgisayar öğretmenimizle, idareci arkadaşlarla ne yapabiliriz onu düşündük. Diğer laboratuvarlardan birer ikişer bilgisayar alarak, ona böyle yeni bir laboratuvarlar düşündük. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır aslında o yüzden engellileri anlamak için onlara elimizden gelen gayreti önemi göstermemiz lazım. Onlara saygı duymamız lazım. Onlar da bu toplumun içerisinde birer birey. Onların farkında olmamız lazım. Bu konuda biz zaten okulumuzda böyle bir video paylaştık farkındalık oluşturmaya çalıştık.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis