ANKARA'DA II. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ 

*Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen II. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine dört coğrafi işaretli ürüne sahip olan MİTSO da katıldı. Zirvede MİTSO'yu Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor.

ANKARA'DA II. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ 

          Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından ATO Congressium'daII. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi 19 / 20 / 21 Eylül tarihlerinde açık kalacak. Zirve kapsamında coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı açıldı. Zirvede İtalya, Gürcistan, Güney Afrika, Ekvator ve Tanzanya'nın büyük elçilikleri ile bazı valilikler ve bazı Ticaret ve Sanayi Odaları ise coğrafi işaretli ürün tanıtımlarını açtıkları stantlarda yapıyorlar. Zirveyi  İspanya, Portekiz, Brezilya, Lübnan, Bulgaristan, Malezya'nın ülke temsilcilikleri de ziyaret ettiler. Zirvede Milas'ın 4 ürününe coğrafi işaret almış olan  Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor.

            T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank coğrafi işaret tescil işlemlerinin bakanlığın bağlı kuruluşu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapıldığını belirterek "Bugün itibariyle 81 ilimizde 446 tescilli ürünümüz var. İşlemleri devam eden 428 başvuruyu da değerlendirmeye devam ediyoruz. Türkiye'de tescil edilebilir 2 binin üzerinde potansiyel coğrafi işaret bulunuyor" dedi. Bakan Varank tescilli ürünlerin sağladığı katma değere de dikkat çekerek "Türkiye'deki 446 tescilli işaretin pazar payı 2 milyar avro civarındadır" dedi.

            Öte yandan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında Ankara'da, Türkiye'nin tüm coğrafi işaretli ürünlerinin satışa sunulacağı bir merkez kurmak istediklerini söyledi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran "Coğrafi işaret alabilecek 2 bin 500 ürün potansiyeliyle Türkiye dünya pazarlarından 20 milyar dolarlık pay alabilir. Coğrafi işaret katma değer üretiyor, istihdama ve ihracata katkı sağlıyor ve en çok önemsediğimiz köyden kente göçü önlüyor" diye konuştu. 

MİTSO DA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNDE

            ATO tarafından ATO Congressium'da düzenlenenII. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde coğrafi işaretli dört ürüne sahip olan MİTSO'yu Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor. Reşit Özer "Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olan bu zirvede biz de MİTSO olarak Milas el halıları, Milas zeytinyağı, Milas tepsi böreği ve Milas yağlı zeytini olmak üzere dört coğrafi işaretli ürünümüzü tanıtıyoruz" dedi.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık