Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Asırlık zeytin ağaçları bakıma alındı

Milas Ziraat Odası, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki asırlık zeytin ağaçlarında budama yaparak bakım gerçekleştirdi. Budama faaliyetine katılan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Bakımsız zeytin ağacı bırakmayalım.” Dedi. Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise verimsiz kalan asırlık zeytin ağaçlarından iyi bir bakım ile seneye verim almayı umduklarını belirtti.

Asırlık zeytin ağaçları bakıma alındı

Milas Ziraat Odası, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine Milli Eğitim bahçesindeki asırlık zeytin ağaçlarını bakıma aldı. Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın da katıldığı budama faaliyeti, MİZO ziraat mühendisleri Abdullah Öz, Yusuf Ören ve emekli tarım teknikeri Hüseyin Bayır ile budama teknikleri konusunda usta bir işçiyle gerçekleştirildi.

Genel durumu iyi olan asırlık zeytin ağaçları, fazlalık ve kuru dallarından kurtarıldı ve budamayla güneşle kucaklaşması sağlandı.

BUDANAN DALLARDAN ZEYTİN ÇAYI YAPILACAK

Budama sırasında az da olsa yere dökülen zeytin taneleri Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milli Eğitim personeli tarafından toplandı. Budanan zeytin dallarının filizleri ise zeytin çayı için toplandı.

Barışın simgesi, şifa kaynağı zeytin ağaçlarının çok değerli olduğunu söyleyen Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, toplanan zeytin tanelerinin tatlandırılacağını ve zeytin filizlerinden de şifa için çay yapılacağını belirterek, budama-bakım faaliyetini gönüllü olarak gerçekleştiren Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’ya, ziraat mühendislerine, Milli Eğitim personeline ve emekli tarım teknikeri Hüseyin Bayır’a teşekkür etti.

BAKIMSIZ ZEYTİN AĞACI KALMASIN

Milas genelinde Milas Ziraat Odası ve MİZOTAR olarak mevsim itibari ile budama, bakım gibi işlemlerde çiftçilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Bakım sırası Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki asırlık zeytinlere geldi. Milas Ziraat Odası'nda görevli ziraat mühendislerimiz ve emekli tarım teknikeri Hüseyin Bayır ile zeytin ağaçlarını budama yaptık. Ağaçlar havalandı, her dal ve yaprak güneşle kucaklaştı. Hava şartlarımız iyi giderse inşallah bol ürün almayı umuyoruz. Bakımsız zeytin ağacı bırakmayalım...” dedi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis