Avşar'a 25 hektarlık GES

Milas’a bağlı Avşar Mahallesi’nde kurulması planlanan 25 hektarlık güneş enerji santrali için Muğla Valiliği’nden ÇED olumlu kararı çıktı.

Avşar'a 25 hektarlık GES

Milas’ın Avşar Mahallesi’nde Ergün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 25.15 hektarlık güneş enerji santrali için Muğla Valiliği, Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu kararı verdi. 
Avşar Mahallesi yerleşim yerine bin 300 metrede bulunan güneş enerji santrali yakınında çok sayıda balık çiftliği bulunuyor. Proje, 35 futbol sahasına denk büyüklükte. 
Yaklaşık 30 milyon lira yatırım bedeli ile kurulacak projenin kaynağının yüzde 20’si faaliyet sahibinin öz kaynaklarından, yüzde 80’i ise kredi ile karşılanacak. Projenin inşaatının ise 8 ayda tamamlanması planlanıyor. Projeye, 49 yıl ekonomik ömür biçiliyor.
Proje kapsamında 28 Ocak’ta halkın katılımıyla ÇED bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti. 
Proje hakkında bilgi vermek üzere; Halkın Katılımı Toplantısına proje sahibi olan Ergün
Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED Mühendislik Hizmetlerini yürüten firma yetkilileri toplantıya katıldı.
Halkın Katılımı Toplantısına köy halkından yaklaşık 20 kişi katılım gösterdi. Yöre halkı proje hakkında ve projenin inşaat ve işletme aşamasında oluşacak çevresel etkiler ve alınacak önlemler hakkında bilgilendirildi.
Projeyi bazı vatandaşlar desteklerken, bazıları da tarımsal arazilerin yok edileceğini ve bu yatırımın hiçbir istihdam sağlamayacağını belirterek tepki gösteriyor. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık