Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Aydem’den çiftçilerle ilgili açıklama

Milas’ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin, devlet desteğinden karşılanan elektrik ödemesi konusuyla ilgili yazılı basın açıklaması düzenleyen Aydem, ödemelerin tebliğ kapsamında devlet desteğinden karşılandığını belirterek, bakiye tutar iadesi yapıldığını ve çiftçilerin bu konudaki her türlü şikâyet ve sorusu için Müşteri İlişkileri Merkezlerine başvurabileceklerini bildirdi.

Aydem’den çiftçilerle ilgili açıklama

Milas’ta elektrik ödemeleri devlet desteğinden karşılanan bazı çiftçilerin yaşadığı sorunları, “Devlet desteğinden ‘elektrik ödemesi’ kesintisi!” başlığıyla dile getirmiştik. Haberimizin ardından Aydem, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Elektrik borcu ödemelerinin tebliğ kapsamında devlet desteğinden karşılandığını ifade eden ve çiftçilerin bu konudaki her türlü şikâyet ve sorusu için Müşteri İlişkileri Merkezlerine başvurabileceklerini bildiren açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tarımsal Sulamaya İlişkin Vadesi Geldiği Halde Ödenmeyen İşletme ve Bakım Ücreti veya Su Kullanım Hizmet Bedeli İle Elektrik Enerjisi Borcu Bulunan Çiftçilerin Borçlarının Tarımsal Destekleme Ödemelerinden Mahsuben Alınmasına İlişkin Tebliğ”  (“Tebliğ”) 06.09.2018 tarih ve 30527 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ’in amacı Devlet tarafından yapılacak tarımsal destekleme ödemesi almaya hak kazanan çiftçilerin vadesi geldiği halde ödenmeyen sulama işletme ve bakım ücreti veya su kullanım hizmet bedeli ile münferiden tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji borcu bulunması ve borç bilgisinin tarımsal destekleme ödemesi yapacak bankaya bildirilmesi halinde; banka tarafından borç tutarının destekleme ödemelerinden mahsup edilerek alacaklı olan kurum, kuruluş veya şirkete aktarılması ile kalan kısmın çiftçiye ödenmesine ilişkin usul ve esasların belirlemesidir.

Habere konu olayda müşterimizin muaccel elektrik borcu tahsili Tebliğ uyarınca usulünce gerçekleşmiş ve bakiye tutar müşteriye iade edilmiştir. Müşterimizin sözleşme hesabında gerekli kontroller sağlanmış olup herhangi bir mükerrer ödemeye rastlanılmamıştır. Bu anlamda mevzuata aykırı herhangi bir işlem söz konusu değildir.

Elektrik enerjisi borcu bulunan çiftçilerimizin, tarımsal destekleme ödemelerinden mahsuben alınan bedeller hakkındaki her türlü şikâyet ve sorusu için Müşteri İlişkileri Merkezlerimize başvurabileceğini, müşteri memnuniyeti göz önünde tutularak Şirketimiz tarafından çiftçilerimize her türlü kolaylığın sağlandığını belirtmek isteriz.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis