Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

AYDEM’DEN ŞİKAYET BİTMİYOR..

​​​​​​​“Elektrik saatini kapatmak için Bodrum’a gideceksiniz”

AYDEM’DEN ŞİKAYET BİTMİYOR..

Dünkü AYDEM Milas’taki veznelerden birinin ‘Faturamatik’ olarak ‘özelleştirilmesi’yle ilgili haberimizi okuyan bir okurumuz, bu kez, karşılaştığı farklı bir uygulamayı bildirerek, isyanını dile getirdi.

Bu arkadaşımız, yaklaşık 30 yıl once kendi üzerine olan elektrik saatini, kirada olan evinin boşaltılması sonrasında, kapattırmak istemiş. Kiracının 300 TL de borcu varmış. ‘Öder kapatırım’ demiş ve AYDEM’in Hacıilyas’taki bürosuna gitmiş. Borcunu ödeyip, saatini kapattırmak istediğini söylemiş. Aldığı cevap karşısında ise şaşkınlığa uğramış. Demişler ki, “elektrik saatinizin kapatılma işlemini biz yapamıyoruz, bunun için Bodrum’daki Aydem’e gideceksiniz, kapatma işlemleri oradan yapılıyor”. ‘Ama olur mu?’ demiş dostumuz; “Yapacağımız bir şey yok. Kapatma işlemleri Bodrum’da yapılıyor” demişler.

Arkadaşımız, yapacak bir şey yok diye düşünerek, Bodrum’a gitmiş. Bitez Kavşağı’ndaki AYDEM’e gitmiş. ‘Yok burdan değil, Konacık’taki Bölge Müdürlüğü’ne gideceksiniz” denmiş. Bölge Müdürlüğü’ne gitmişler, kiracının borcunu da ödemişler ve saatin kapatma işlemini yapmışlar. Makbuzlarını da alıp gelmişler.

Bitti mi?!.

Sonra.. Telefonuna bir mesaj gelmiş. “Sizden 0,12 TL eksik tahsilat yapılmış, lütfen bunu da yatırın” denmiş. Türkçe, 12 kuruş.. 12 kuruşu ödemek için Bodrum’a gidilmez ya!.. Burdaki bir ödeme noktasından 12 kuruşu da yatırmışlar, ama 4 TL de gönderme ücreti ödemişler!..

132 MAHALLELİ MİLAS’A REVA MI BU YAPILAN!?..

Dostumuz, haklı olarak soruyor. “132 mahalleli Milas’a reva mı bu yapılan? Kırsaldan bir nenemiz gelse, elektrik sayacımı kapattıracağım dese, Bodrum’a giderek mi yapmak zorunda kalacak? Nasıl yapacak?.. Milas bu kadar mı değersizleşti?.. İnsanlarımız bu kadar mı aşağılanır.. Esas bunları yazın” dedi.

Yerden göğe kadar haklı.

Ama acaba söylediği gibi mi?

Kuşkusuz öyle mi değil mi diye araştırdık. Yeni Milas AYDEM Müdürü ile henüz tanışmadığımız için, Hacıilyas’taki AYDEM’in sorumlusu Mehmet Bey’i aradık ve olayı anlatarak sorduk: “Vatandaşı niçin Bodrum’a gönderiyorsunuz?”

Aldığımız cevap şöyleydi:

“Bizim AYDEM olarak kontrat yaptığımız elektrik sayaçlarının kapatılması işlemini burdan yapıyoruz. Ancak eskiden (özelleştirme öncesinde) TEDAŞ’ın yaptığı sözleşmeleri ancak Bölge Müdürlüğümüz yapabiliyor. Bizim yetkimiz yok. Bölge Müdürlüğü de Bodrum Konacık’ta.. Milas’ta Bölge Müdürlüğü yok. Biz de oraya bağlıyız..”

“İyi ama, vatandaşa hizmet esastır. Bu işler artık bilgisayarlar üzerinden yapıldığına göre siz vatandaşın talebini alıp, kendiniz yapmalısınız” dediğimizde de, “vatandaş bu konuda talep açmak isterse biz talebi alıyoruz, ama cevaplandırması 10-15 gün sonra oluyor” dedi.

Aldığımız bu cevabı aktardığımız şikayetçi vatandaşımız ise, “bize hiç böyle bir ihtimal olduğu söylenmedi. Saatimizi kapatmak istediğimizi söylediğimizde, biz burada bu işlemi yapamıyoruz. Bodrum’da yapabilirsiniz dendi” diye cevapladı.

Besbelli, vatandaş uyarılmamış. Bodrum’a gitmeden de, biraz bekleyerek bu işin çözümlenebileceği anlatılmamış.

BUNLARI GEÇELİM..

Ama bütün bu ayrıntılara ne gerek var? Milas gibi 132 mahalle ile Muğla’nın en kalabalık ve dağınık yerleşimine sahip bir kentte AYDEM’in fatura tahsilatı tek gişe ile mi yapılır? Vatandaş, saatini kapatmak istediğinde taa Bodrum’a mı gönderilir?

Besbelli AYDEM, kârını maksimize etmek için, mümkün olduğunca az elemanla, bütün Milas’ın elektrik faturalarını tahsil etmekle yetinmek istemiş. Eleman olmadığı için de, abonelik iptali gibi bir işlem için de vatandaş taa Bodrum’lara gönderilmiş.

Milas, bu vurdumduymazlığa lâyık değil.

Bütün ilgili kurumları, vatandaşı cendereye sokan bu uygulamaların son bulması için üzerlerine düşeni yapmaya ve ilgili kurumu bu konuda uyararak, şikayetlerin sona ermesini sağlamaya davet ediyoruz..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis