Bakan Eroğlu’nun Muğla mesaisi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Bakan Eroğlu’nun Muğla mesaisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Menteşe’de düzenlenen törende, toplam yatırım bedeli 388 milyon lirayı bulan 20 adet tesisin temelini attığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden verilen bilgiye göre, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, “Muğla’ya en çok gelen, Muğla’nın hizmetkârıyım. Her şeyi Muğla için yapıyoruz. Muğla muhteşem bir yer, ne yapsak azdır. Biz Muğla için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Maalesef icraat ortaya koyamayan muhalefet ise sürekli yakışıksız eleştirilerde bulunuyor. Suyu getiren biz, hizmet üreten biz konuşan ve eleştiren onlar” dedi.

Konuşmasında, terörü kesinlikle bitireceklerini vurgulayan Eroğlu, “15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı dik duruşunuz için bütün Muğlalılara teşekkür ediyorum. Rabbim milletimizin geleceğini engellemek isteyen FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi hain terör örgütlerinin, hain planlarından bizleri korusun” dedi.

Muğla’ya; yatırım bedeli 168 milyon lirayı bulacak 17 yatırım daha!

Muğlalı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, “Muğla’ya gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Muğlalı hemşerilerime 17 yatırımın müjdesini veriyorum. Gölet, Sulama Tesisi ve Taşkın Koruma Tesislerinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 168 milyon lirayı buluyor. Muğla bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi. 1 Kasım 2012, 17 Ağustos 2013, 16 Mart 2014, 6 Şubat 2016 ve 23 Şubat 2017 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Muğla’ya toplam 957 milyon TL’lik 107 müjde vermiştim. Bugün ki 168 milyon lira yatırım bedeline sahip 17 müjde ile son 6 yılda Muğlalılara toplam 1 Milyar 122 milyon TL’lik 124 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Konuşmaların ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile protokol üyeleri butonlara basarak 20 tesisin toplu olarak temelini attı.

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği toplu temel atma töreni kapsamındaki tesisler; Sulama, İçme Suyu Arıtma, Taşkın Koruma Tesisleri ile Marmaris Milli Parkı Günnücek Günübirlik Kullanım Alanı alan düzenlemesi ve Ağaçlandırma ile Ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 388 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınmasıyla 124 bin 110 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve 11 yerleşim yeri ile 16 bin dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Muğla’da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Törende ayrıca 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de Orköy sertifikası verildi.

Bakan Eroğlu, Zeytinköy’de incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temel atma töreninin ardından, 6 Eylül Çarşamba günü çıkan yangında büyük zarar gören Zeytinköy’de incelemelerde bulunarak yangında zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve “Devlet büyüktür, gerekli destekleri vereceğiz. Tespitler devam ediyor. Raporlar hazırlanacak ve ilgili yerlere iletilecek. Allah korusun can kaybı olabilirdi. O zaman acımız daha büyük olabilirdi. Mal kaybını telafi ederiz, eskisinden daha iyi yaparız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık