Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bakan Pakdemirli, Milas’ta incelemelerde bulundu…

 Muğla Valisi Esengül Civelek, AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve bazı bakanlık bürokratlarının da katıldığı ziyaret kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kılıç Balıkçılık ve Milas Süt Üreticileri Birliği’ne ait ‘Birliğim Gıda Kasap ve Şarküteri’de incelemelerde bulunarak, sektörle ilgili bilgi aldı.

Bakan Pakdemirli, Milas’ta incelemelerde bulundu…

Muğla merkez ve bazı ilçelerde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere bölgemize gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki bakanlık bürokratlarını, Milas-Bodrum Havalimanı’nda; Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Mehmet Kaya, Tarım ve Orman Müdürü Ş. Fırat Erkal, Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas İç Su Ürünleri Yetiştirici ve Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Toğuç ve çok sayıda kurum amiri karşıladı.

Havalimanından, incelemelerde bulunmak ve sektörle ilgili bilgiler almak üzere Kılıç Balıkçılık’a geçen Bakan Pakdemirli, Kılıç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ve şirket yöneticileri tarafından karşılandı. Türkiye’deki balıkçılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Milas’taki deniz ve toprak havuzu balıkçılığının sorunlarını ve sektör temsilcilerinin taleplerini dinleyen Bakan Pakdemirli, buradaki ziyaretin ardından bu kez Milas Süt Üreticileri Birliği’ne ait ‘Birliğim Gıda Kasap ve Şarküteri’ adlı işletmeye geldi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Bakan Bekir Pakdemirli, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Gezgin’den, şarküterinin kuruluş amacı, satılan ürünler ve bundan sonraki hedeflerinin yanı sıra, bölgemizdeki hayvancılık ve süt üreticilerinin sorunları hakkında bilgi aldı.

Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’in ardından AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak da, özellikle tarım sektörü ve hayvancılık konusunda ilçemizin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, üreticiye daha fazla destek yapılması gerektiğini dile getirdi.

31 Mart’ta Milas Belediyesi’ni kazanmaları halinde, belediye olarak tarım ve hayvancılık sektörüne, çeşitli projelerle önemli bir desteği vereceklerini belirten Belediye Başkan Adayı Saylak; “Muğla’mız her ne kadar bir turizm kenti olarak görülse de, tarım ve hayvancılık Muğlalı vatandaşın en önemli geçim kaynağıdır” dedi.

Vatandaştan ‘Birlik Yönetimi’ne teşekkür…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanına yaklaşan bir vatandaş ise, şarküterinin Birlik tarafından açılmasından sonra hem piyasadan daha ucuz, hem de kaliteli ürün aldıklarını söyledi. Bakan Pakdemirli de vatandaşa, önümüzdeki dönemlerde birlik ve kooperatiflerin sayısının artacağını ve tüm yurt geneline yayılacağını vurgulayarak; “Vatandaşımızın lehine olacak her konuda devlet olarak gerekeni yapacağız” dedi.

Bakan Pakdemirli’ye Milas halısı…

Milas Süt Üreticileri Birliği’ne ait ‘Birliğim Gıda Kasap ve Şarküteri’ ziyaretin sonunda, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Gezgin tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, orijinal motiflerde el dokuması olan bir Milas halısı hediye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilçemizdeki ziyaret programının ardından beraberindeki bürokratlarla birlikte, yine bir dizi ziyaret kapsamında Yatağan ve Muğla'da olacak ve aynı gün akşam saatlerinde ise Aydın'a hareket edecek.

 

  

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis