Barınakta köpek öldü, sosyal medya ayağa kalktı

Ekonomik koşulları nedeniyle 1’i hasta 2 köpeğini Milas Hayvan Barınağı’na teslim eden vatandaş, birkaç gün sonra ziyarete geldiğinde hasta köpeğin kaybolduğunu, sağlam köpeğin ise öldüğünü gördü. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan vatandaş, anlamsız bir şekilde tepkilerin hedefi oldu.

Barınakta köpek öldü, sosyal medya ayağa kalktı

İlginç olay, geçtiğimiz hafta yaşandı. Cumartesi günü hasta köpeği tedavi ettirmek için veterinerleri dolaşan bir vatandaş, yüklü miktardaki masrafları karşılayamadı. Köpeğin tedavi olabilmesi için güvenilir bir ele teslim etmesi gerektiğini düşünen vatandaş, barınak görevlileriyle iletişime geçti. Evindeki sağlık durumu iyi olan köpeği de alarak Milas Belediyesi Hayvan Barınağı’nın yolunu tutan vatandaş, mahcup olmak istemediği için mama da hediye etti ve 1’i hasta 2 köpeği barınak yetkililerine teslim etti.

Takvimler salı gününü gösterdiğinde ise köpeklerin durumunu merak eden vatandaş, barınağı ziyaret etti. Köpeklerin durumunu soran vatandaşa cevap, ‘durumları iyi, mamalarını yiyorlar’ cevabını aldı. Görmek için kapıları açtığında ise şoke eden görüntüyle karşılaştı. Vatandaş, sağlam olarak teslim ettiği köpeğin kanlar içinde can çekiştiğini gördü. Neden ölmek üzere olduğunu sorgulayan vatandaşa ‘köpek geldiğinde kanlı ishalliydi’ yanıtını aldı. Ayrıca, hasta köpeğin ise kayıp olduğunu öğrendi.

Bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan vatandaşa ise garip bir şekilde hayvan severlerden tepki geldi. Milas’ta yaşayan hayvan severler, ‘Sen köpeklerinin aşılarını yaptırma, hastalanınca klinik para istiyor diye akşam vakti hekimin izinli olduğu, kısıtlı imkanları olan belediye barınağına at git, sonra da öldüler diye veryansın et. Kendi köpeklerine niye bakmadın? Şimdi vicdan mı rahatlatmaya çalışıyorsun? Orası barınak, 5 yıldızlı otel değil. O köpeğin ölümünden sen sorumlusun.” denildi.

Bunun üzerine vatandaş, “Bekçiler, ‘tamam biz bakarız merak etmeyin’ dedi. Siz böyle mi bakıyorsunuz, gelen hasta köpeklerin ölmesini bekleyip çöpe mi atıyorsunuz?” ifadelerini kullandı. “Oradayken bir şeye daha şahit oldum” diyen vatandaş, “Biz orada konuşurken çöp arabası geldi, ‘var mı’ diye sordu. ‘ne var mı’ diye sorduk. ‘ölü köpek var mı’ diye cevap verdiler. Çünkü her gün bir köpek ölüyor. O yüzden adamlar alışmış ölü köpek almaktan.” şeklinde konuştu.
 
Hayvan severler ise, “Bu köpeğin ölümünde birinci suçlu sensin. Sahipli, üstelik hasta köpeği akşam vakti barınağa kabul eden personel, yerine bakacak başka hekim olmamasına rağmen görevli hekimini ikide bir izne çıkaran Milas Belediyesi yetkilileri, siz sadece bu olayda değil o barınakta yeterli ekipman ve personel olmamasından kaynaklı ve de ihmal sonucu ölen her köpeğin ölümünden sorumlusunuz. Bir de barınak seviciler var. Önüne gelen köpeği, barınağa göndermeye bayılan, her gördüğü kedi, köpeğe yardım elini uzatmak yerine hemen belediyeyi arayan hele sizlerin yatacak yeriniz yok.” dedi.

 
 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık