Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Basın kurumlarından Basın Parkı’na ziyaret

​​​​​​​Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, beraberindeki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun ve Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle oluşturulan Basın Parkı’nı ziyaret ettiler.

Basın kurumlarından Basın Parkı’na ziyaret

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun ve Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş ile Basın Parkı’nı ziyaret ederek, parkta düzenlenecek etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Parkta oluşturulan duvarda isimleri yaşatılan gazeteciler hakkında Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut’tan bilgi alan her iki kurum müdürü, Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimini bu farkındalık yaratan çalışmasından dolayı kutladı.

Her iki müdürün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “Bu parkı oluşturmamızdaki amaç, hem mesleklerini yürütürken aramızdan vakitsiz ayrıldıklarına inandığımız gazeteci büyüklerimiz ve dostlarımızın isimlerini yaşatmak hem de kamu-STK işbirliğiyle bu gibi örnek çalışmaların yapılabileceğini kamuoyunun takdirine sunmaktı. Biz bu işbirliğini başarıyla yerine getirdik. Bu önerimize olumlu karşılık veren ve parkın oluşmasına katkı sunan Menteşe Belediyesi’ne bu vesileyle teşekkür ederim. Basınımızın paydaş kurumları olan İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu’nun çok değerli müdürlerini de parkımızda görmekten ve yapmış olduğumuz bu çalışma ve diğer çalışmalarımızda olumlu yaklaşımlarını daima yanımızda görmekten dolayı büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Parkımızı mevsim şartlarına göre bir kültür alanı ve mesleki etkinliklerin yapılabileceği bir parka dönüştürmek istiyoruz” dedi.  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun yaptığı açıklamada, “Gazetecilik yaparak halka mal olmuş kişilerin unutulmaması adına böyle bir park düzenlenerek, onların isimlerinin yaşatılması gerçekten takdire şayan bir durum. Bundan dolayı hem Menteşe Belediye Başkanımıza hem de Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’a teşekkür ediyorum. Burada bir Yörük çadırı, temsili bir büfe haline getirilse daha da güzel olabilir mi diye bir önerim var. Normal konseptin biraz dışına çıkarak Muğla’ya özgü, Muğla’nın değerlerini ön plana çıkaracak şekilde yaklaşım içerisinde halka hizmet ön planda olmalı. Böyle bir eserin Muğla’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Basın İlan Kurumu Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş ise, kendilerini Basın Parkı’nda ağırlayan Cemiyet Başkanı Akbulut’a teşekkür ederek, “Gazeteci büyüklerimizin kimini erken yaşta kaybetmişiz. Bu şekilde hatırlamanız, toplum hafızasında yer alması, en azından burada parka gelenlerin onların isimlerini bilmesine katkı sağlamanız örnek bir davranış. Cemiyet başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Parkı gezdik ve bir takım çalışmaları Süleyman Başkanımızdan dinledik. Umarım kısa zamanda tüm çalışmalar tamamlanır. Muğla’mıza, Muğla’daki gazetecilerimize bir değer olur bu park. Bu tür sosyal alanların korunarak, gazetecilerin ve halkın kullanımına sağlanması noktasında çeşitli illerde örnekler var. Muğla’mızda da bu anlamda sizlerin ve diğer kurumlarımızın sayesinde Basın Parkı güzel bir örnek olur. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Açıklamaların ardından kurum müdürleri ve Cemiyet Başkanı Akbulut, gazetecilerin isimlerinin bulunduğu anı duvarı önünde günün hatırası olarak fotoğraf çektirdiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık