Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’ın konuşturulmamasına CHP’den tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, 2-3 Kasım’da düzenlenen 6. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a söz verilmemesini protesto etti.

Başkan Tokat’ın konuşturulmamasına CHP’den tepki

2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenen 6. Zeytin Hasat Şenliği’nde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a söz verilmemesi tepkilere neden oldu. Son olarak CHP Milas İlçe Başkanlığı, Tokat’a yönelik sansürü protesto etti. Arastapark’ta gerçekleştirilen basın açıklamasına; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski milletvekili Fevzi Topuz, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
Açıklamayı, tüm partililer adına yaptığını belirten CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, “Ortak aklın yara aldığı, Milas halkının dolaylı olarak yok sayıldığı ve organizasyonun amacından uzaklaştırıldığı, bazılarının siyasi şovuna dönüştüğü bu organizasyonla ilgili, sorumlulara ve yetkililere sormak istiyoruz. Organizasyonun ev sahibi Milas halkının iradesinin temsilcisi, en büyük destekçisi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat misafirlerine hoş geldin demekten niye alıkonulmuştur?” dedi.
Göktepe, “Milas’taki bir organizasyona dışarıdan misafirler geliyorsa gerek yerel gerek ulusal basında bu organizasyonla Milas’ın tanıtımı yapılacaksa, Milas Belediye Başkanı’nın bu işin içerisindeki bir kişi olarak halkı adına onlara ‘hoş geldiniz’ demesi gerekmektedir. Şunu hiçbir zaman unutmayınız kürsü halkındır, halkın temsilcisi Milas Belediye Başkanı’dır.” ifadelerini kullandı.
Zeytin Hasat Şenliği, fuar gibi organizasyonlar başladığında ortak akılla kaymakamlık ve belediye öncülüğünde, belediye üzerine düşen ve fazlasını yüklenerek bu sürecin yaşandığını belirten Göktepe, “Bu tür organizasyonlarda son zamanlarda görüyoruz ki işin yükümlülük kısmında belediye herkesin aklına gelirken işin gösteri kısmında belediye ve halkın seçtiği belediye başkanı sürekli işin dışına atılıyor.  Şunu tekrar üzerine basa basa hatırlatıyorum, Milas Belediye Başkanı Milas halkını temsil etmektedir, onu yok saymak halkı yok saymaktır. Ev sahibi halkı adına Milas Belediye Başkanıdır. Eğer birisi hoş geldin diyecekse bu belediye başkanıdır. Unutmayalım ki, zeytin hasat şenliğinde yaşananlar fuarda da yaşanmıştır.” şeklinde konuştu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e davetiyesinin bir gün önce saat 16.30’da faksla ulaştırıldığını hatırlatan Göktepe, “İl başkanım ve diğer milletvekillerimize davetiye bile gönderilmemiş. İlçe Tarım Müdürü beyefendiye sorduğumda aklına gelmiş ve sanki zorla davet ettirilmiş gibi il başkanımızın telefonu kendisine verilmiş ve davet edilmiştir. Şimdi soruyoruz bu organizasyon birilerini siyasi şovuna dönüşsün diye mi, Milas zeytinciliğine katkısı olsun diye mi yapılıyor? Bu organizasyonu böyle ortak aklın değil sadece birilerinin gösterisi haline gelir.” dedi.
Hasat Şenliği’nde yaşanan başka bir sorunun sahne meselesi olduğunu kaydeden Göktepe, “Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sahne düzenini ücretsiz karşılanmasına rağmen, neden ücret verilerek sahne kiralanmıştır. Amaç masrafları minimize etmek mi, zeytin hasat şenliğine destek olmak mı yoksa korkuları gizlemek mi? Bu iş bizleri yok saymak halkın iradesini yok saymak sponsorlardan zorluklarla toplan bütçeyi har vurup harman savurmak mıdır?” sözlerini kullandı.

Başkan Göktepe sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Başka saiklerin işin içine girdiği bu organizasyonları bu şekilde bir adım ileri taşıyamayız, ortak akıl haricinde bu organizasyonları geliştiremeyiz. Birilerini siyasi şovu, daha önce seçimlerde gördüğümüz telefon senaryoları ile Milas zeytinine ve zeytinciliğine katkı sağlayamayız. Herkesi ortak akıl içinde hareket etmeye, halkın iradesini her şeyin üzerinde tutmaya davet ediyoruz.”
“Görmezden gelemezsiniz, yok sayamazsınız. Zannediyorsunuz ki halka hitap etmesini engellersek emeğinin üzerini örtebiliriz. Şunu unutmayın siz önüne ne kadar set çekerseniz çekin, bizler etten duvarlar öreceğiz ve halkın iradesini, Milas Belediye Başkanı’nı sizlerin acemi oyunlarına teslim etmeyeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından, partiye katılan 2 kişiye rozet takma töreni düzenlendi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis