BAŞKAN TOKAT’TAN SAYLAK’A ‘ZÜBÜK’ BENZETMESİ...

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Göldere ve Narhisar Mahalle sakinlerine, iki dönemde yapılan çalışmaları anlattı. Önümüzdeki dönem yapılacak projelere de ana başlıklar halinde değinen Başkan Tokat, İYİ parti ile ittifakın sağlandığı haberini verdi. Öte yandan AKP adayı Barış Saylak’ı bu kez başka bir noktadan eleştiren Başkan Tokat; “Oy için ne takla atarım, ne yolumu değiştiririm, ne de kendimi satarım. Hepiniz hatırlarsınız. Rahmetli sinema sanatçısı Kemal Sunal’ın ‘Zübük’ diye bir filmi vardı. İşte bugünler Zübük filmi Milas’ta yeniden çekiliyor” dedi.

BAŞKAN TOKAT’TAN SAYLAK’A ‘ZÜBÜK’ BENZETMESİ...

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 42 gün kaldı. Seçimlere katılacak siyasi partiler ve adaylar da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Milas Belediye Başkanı ve CHP’den yeniden aday gösterilen Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek, bir yandan 10 yıllık başkanlığı döneminde neler yapıldığını, diğer yandan da yeniden seçilmesi halinde, seçilecek meclis üyeleriyle birlikte neler yapılacağını anlatarak, Milaslı seçmenden bir kez daha yetki istiyor.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat beraberindeki; CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri, eski dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, mevcut CHP’li belediye meclis üyeleri ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olan isimlerle birlikte seçim çalışmaları kapsamında bu kez ilçemize bağlı Göldere ve Narhisar Mahalle sakinleriyle buluştu.

“Kendi mahalleme bir parke taşı bile koymadım”

Mahalle sakinlerine, kısaca başkanlığı dönemindeki 10 yıllık süreçte neler yapıldığını ana başlıklar halinde aktaran Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, birinci dönemde ilçe merkezine, ikinci dönemde ise kırsaldaki mahallelere hizmet götürdüğünü belirterek; “Ancak 2014 yılında Büyükşehir Yasası sonrası getirilen vergi muafiyeti ile belediye gelirleri oldukça düştü. İlk önemde 13 mahalleye hizmet götürmekle sorumlu iken, ikinci dönemde yasa ile getirilen vergi muafiyeti nedeniyle 18 mahalleden elde edilen gelirlerle 132 mahalleye hizmet ulaştırmaya çalıştık. Elbette yaptıklarımızın yanı sıra yapamadıklarımız da var. Çünkü vatandaşa yapılacak hizmetin sonu yok. Yapılacak işin bittiği gün hayat bitmiş demektir. İkinci dönem Milas Belediyesi açısından oldukça sıkıntılı bir dönem olmuştur. Belki de benim yerimde başka biri olsaydı, özellikle mahalle muhtarlarımızdan veya halkımızdan gelen talebi, ‘hele şu muafiyet dönemi bir bitsin, bakarız’ diyerek geçiştirebilirdi ancak ben ve arkadaşlarım, gelirimiz düştü, bütçe imkânları kısıtlı diye hiçbir mahalle muhtarının talep ve isteğini geri çevirmedik. Kent merkezi ve mahallelerde yapılması gereken hizmeti öncelik sırasına göre vatandaşımıza ulaştırdık. Kimi zaman belediye çalışanlarına maaş ödeyemedik ancak hizmeti aksatmadık. Bu süreci borçlanma ve satışlarla atlatmaya çalıştık.

Şimdi önümüzde yeni bir seçim var. Bugüne kadar hiçbir hemşehrime ‘sen hangi partilisin, kime oy verdin’ diye sormadım. Bugün de sormuyorum. Ben tüm Milaslı hemşehrilerimin oyuna talibim. Verenden de Allah razı olsun, vermeyenden de… Vatandaşımızın tercihi başımızın üstündedir” dedi ve kısaca kırsaldaki mahallelerde yapılan çalışmalara değindi.

Kendi köyü olan Karacahisar’a bir tek parke taşı koymadığını söyleyen Başkan Tokat; “Köyümün dışındaki her yere hizmet götürdüm. Kimi zaman belediyenin sorumluluğunda olmadığı halde başka kurumlara ait; camii, sağlık ocağı, lojman ve okulların da eksikliklerini tamamladık. Ben bunları o kurumlar için değil, benim halkım yararlanıyor diye yaptım” dedi.

 “Oy için takla atmam, kendimi de satmam”

Konuşmasında, AKP’den Milas Belediye Başkan Adayı olan Barış Saylak’ı da eleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “İçimizden ayrılarak başka bir partiden aday olan bir arkadaşımızın Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon konuşmasıyla bugünlerde sosyal medya adeta yıkılıyor. O görüntü ile ilgili herkes farklı değerlendirme yapabilir ancak benim açımdan o telefon görüşmesi, bir insanın koltuk sevdası, menfaat ve çıkar uğruna nasıl değişebildiğinin bir göstergesidir. İnsanlar; yolunu, yönünü, fikrini ve partisini değiştirebilir. Allah herkesin yolunu açık etsin. Ancak bu değişikliği anlatırken insanlara doğru bir şekilde, dürüstçe anlatacaksın. AKP’liyi gördüğünde AKP’li, MHP’liyi gördüğünde ülkücü, CHP’liyi gördüğünde sosyal demokrat gibi görünerek oy istemeyeceksin. Hepiniz hatırlarsınız. Rahmetli sinema sanatçısı Kemal Sunal’ın ‘Zübük’ diye bir filmi vardı. İşte bugünler Zübük filmi Milas’ta yeniden çekiliyor…

Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Oy için ne takla atarım, ne yolumu değiştiririm, ne de kendimi satarım. Arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisini mağdur ettiğini söylüyor ya acaba kim mağdur olmuş şöyle bir aynaya baksın ve öyle konuşsun. Bu partinin sayesinde belediyede veteriner oldu, belediye başkan yardımcısı oldu.  Abisinin biri il genel meclis üyesi, diğerini de ben başkan yardımcısı yaptım. Belediyede oldukları dönemde akrabalarının birçoğunu belediyeye işe girdirdiler. Ben gençlik kollarından bu yana partinin içindeyim, belediye başkanlığından başka bu parti beni hiçbir yere getirmedi. Keşke belediye başkanı olmasaydım da onlar gibi mağdur olsaydım diyesim geliyor” dedi.

“İYİ Parti ile ittifakı sağladık”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Narhisar Mahallesi’ndeki seçmenlere bir de son günlerin en çok merakla beklenen ittifak görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tokat; “İlk kez burada açıklıyorum. Dün akşam İYİ Parti yöneticileriyle görüşmeler tamamlandı ve anlaşma sağlandı. Yarın ya da ertesi gün bu konuda her iki partinin yöneticileri kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacaklar. Bu ittifakın da her iki parti, ilçemiz ve bölgemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Bu ittifakın temelinde birlik ve beraberlik var. Birlikten güç doğar düşüncesi var” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat her iki mahallede de konuşmasının ardından mahalle muhtarı ve vatandaşın talep ve isteklerini sordu. Vatandaşın kendisine sorduğu soruları da yanıtlayan Başkan Tokat; “Ben gittiğim hiçbir yerde gelecek dönem şunu yapacağım diye bir dayatmada bulunmuyorum. Boş vaatlerde bulunmayı da sevmiyorum. Önümüzdeki dönem muhtarlarımızdan ve sizlerden gelecek talepler doğrultusunda sizlere hizmet vereceğim” dedi.

Başkan Tokat, Narhisar Mahallesi’nde partiye yeni kayıt yaptıran bir vatandaşa da parti rozetini taktı.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık