Beden Eğitimi Öğretmeninden Dünya Arı Günü’ne özel kitap…

Arıların ve diğer tozlayıcıların dünyamız ve insanlık adına taşıdıkları önemin hatırlanması, bu konuda farkındalık oluşturulması, biyo çeşitliliğin ve eko sistemin korunması amacıyla her yıl 20 Mayıs’ta kutlanılan Dünya Arı Günü, ilçemize bağlı Kısırlar Mahallesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Ufuk Akalın tarafından yazılan “Bal Arısı Melis’in Dans Serüveni” adlı kitabın imza günüyle farklı bir anlam kazandı.

Beden Eğitimi Öğretmeninden Dünya Arı Günü’ne özel kitap…

Önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın makam odasında gerçekleşen toplantı ile tanıtımı yapılan “Bal Arısı Melis’in Dans Serüveni” adlı kitap, ilçemize bağlı Kısırlarİlkokulu’nda Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ufuk Akalın tarafından yazıldı. 4’ncü kitabını yazan Akalın, dünyamız ve insanlık için son derece önemli olan arıları çocuklara sevdirmek için bilimsel terimler yerine onlara daha kolay ulaşabilecek cümleler kurmaya ve dünyamızın geleceğinin devamını sağlamak adına da arıların önemini anlatmanın yollarını aradığını söyledi.

Kitap tanıtımı için gerçekleşen toplantının başında kısa bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Kısırlar Mahallemizdeki İlkokul’da Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Ufuk Akalın Hocamız, öğretmenlin yanı sıra arıcılık yapıyor ve ayı zamanda doğa ile uğraşıyor. Kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEMA ile iş birliği yapması adına bir protokol imzalandı. Arılar ve dünyanın düzeni ile ne yapabilir diye de bir proje çalışması yapılacak. Bu kapsamda bizde Ufuk Akalın tarafından yazılan kitabın bu anlamlı günde tanıtımını yapmak istedik. Çocuklarımıza arıyı ve arıcılığı farklı bir dille anlatarak sevdirebilmeyi hedefliyoruz. Bu yıl eğitim öğretim dönemi bitmek üzere ancak gelecek yıl güzel bir eylem planı ile bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“ARI YOKSA HAYAT YOK”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Yazar/Beden Eğitimi Öğretmeni Ufuk Akalın; “Aslında ben spor öyküleri yazıyordum ve ilk üç kitabım da bu konudaydı. Dünya çapında faaliyet gösteren bir kuruluş tarafındanda düzenlenen bir yarışmada şahsıma, spor öyküleri yazanın bir tek ben olduğum gerekçesiyle Altın Kalem Ödülü verildi.

Ben arıları tanıdıkça daha fazla ilgi duymaya başladım. Çocuklarımıza arı denildiği zamanda onlardan bal ve arı sokmasından başka pek bir şey duyamadım. Bundan yola çıkarak arıların dünya yaşamı için ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına bir kitap yazmaya karar verdim. Yaklaşık 2 yıl süren araştırmaların ardından gördüğünüz bu kitap ortaya çıktı ve yayıncı kuruluş da kitabı yayınlamaya değer buldu.

Kitabımda bilimsel terimler yerine, onlara daha kolay ulaşabilecek cümleler kurmaya ve doğanın, bitki örtüsünün ve insanlığın devamı için son derece önemli olan arıları,özellikle de çocuklarımıza sevdirmek için yola çıktım. Doğrusunu söylemem gerekirse arıları tanıdıktan sonra dünyaya bakış açım değişti” dedi.

Arıların insanoğlunun yeryüzünden silinmemesi için ne denli önemli olduğukonusuna dikkat çeken Akalın; “Arılar tüm meyve ve sebzelerin döllenmesinde ve oluşumunda önemli bir yere sahip. Arılar yok olursa insanoğlunun da 4 ila 30 yıl gibi bir ömrü kalıyor. Arıların en fazla ölümüne bilinçsiz bir şekilde kullanılan zirai ilaçlama ve yangınlar neden oluyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza özellikle arıların hayatlarını sürdürebilmeleri için çiçek ve ağaç dikimi, doğa sevgisi, çevre kirliği gibi konularda bilinçlendirmeliyiz” dedi.

Kitabın adını, iki kızının adından yola çıkarak koyduğunu belirten Ufuk Akalın, kitabın tanıtımı için Muğla Arıcılar Birliği tarafından il merkezine davet edildiğini de söyledi. Akalın, kitapla ilgili ayrıntıları aktardıktan sonra basın mensuplarına kitabını imzalayarak hediye etti.

“Bal Arısı Melis’in Dans Serüveni” adlı kitabın tanıtımı için gerçekleşen toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Türker Yurtsever, Türk Eğitim Sen Milas Şube Başkanı Muzaffer Kafalı, Milas TEMA sorumlusu Mehmet Nergiz de katıldı.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık