Beklenen atama gerçekleşti, Saylak resmen il müdürü!

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Milas Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi kaybeden Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü oldu.

Beklenen atama gerçekleşti, Saylak resmen il müdürü!

Hakkında bir süredir Müdürlük görevine atanacağı konuşulan AKP'li Belediye Başkan Adayı Barış Saylak Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü oldu. Saylak'ın ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. Saylak'ın ataması, devlette torpil atamaları iddiasını güçlendirdi.

Barış Saylak, bundan tam 1 yıl önce yani 12 Kasım 2018'de yaptığı adaylık açıklamasında, "Kendimi bir cümle ile anlatmam gerekirse, Barış Saylak vicdanı olan bir adamdır. Milas ile ilgili kaygıları olan, beklentileri olan, Milaslı olan veya Milas’ta yaşayan hemşehrilerimizin; yaşamlarını, sosyo-ekonomik durumlarını, kültürel yapılarını daha yukarılara taşımak için tüm Milaslı hemşehrilerimin ortak aklına ve vicdanına sesleniyorum, Gelin hep birlikte Milas’a çağ atlatalım. Sizlerden tek isteğim budur. İşimiz Milas, gücümüz Milas olacaktır. Birileri kendi geleceğim için pazarlık yaptığımı söylüyor. Hiçbir konuda kimse ile pazarlık yapmadım. Dün itibariyle kamu görevinden de ayrıldım. Seçimi kaybedersem bir kamu kurumuna müdür olarak atanacağım söyleniyor, bunlar doğru değil. Ben, kazanamayacağım hiçbir seçime girmem." demişti.

Barış Saylak kimdir?

Barış Saylak, 1967 yılında Milas’ın Meşelik köyünde doğdu. İlkokulu Meşelik köyünde, Ortaokul ve liseyi Milas’ta okudu. 1984 yılında eğitime başladığı Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesinden 1989 yılında mezun olan Saylak; 26 Şubat 1990 tarihinden itibaren Milas Belediyesinde Veteriner Hekimlik görevi ile birlikte 2 yıl Başkan yardımcılığı, 14 yıl encümen üyeliği, 3 yıl nikah memurluğu yaptı.

Saylak, 2013 yılında istifa ederek CHP'den Milas Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Tokat'a karşı seçilemeyen Saylak, 1 Nisan 2014 yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Mezbaha Tesislerinde sorumlu yönetici olarak görev yaptı.

Saylak, 12 Kasım 2018’de bu kez AKP Belediye Başkan adaylığı için yapmış olduğu görevinden istifa etti. B

Saylak, 2019’da yapılan yerel seçimlerde AKP Milas Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimi kaybetti.

Takvimler temmuz ayını gösterdiğinde ise Muğla gündemini sarsan bir haber yayınlandı. Söz konusu haberde, AKP İl Başkanı Kadem Mete'nin eski müdür Ş. Fırat Erkal'ın görevine devam etmesi konusunda mücadele ettiği, başta Yavuz Demir olmak üzere Muğla milletvekillerinin ve ilçe başkanının Barış Saylak'ın atanması için çalışma yürüttüklerini, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ise arada kaldığı ifade ediliyordu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık