Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

BİR HASTANE HİKAYESİ!...

BİR HASTANE HİKAYESİ!...

Olay üç-dört gün once Milas’ta geçer.

92 yaşındaki Kore Gazisi Vasfi Çelik, düşer ve kalça kemiğini kırar. Eylül ayının sonlarında.. Milas Devlet Hastanesi’ne getirilir çocukları tarafından. 28 Eylül tarihinde de Ortopedi Uzmanı Nevzat Bey tarafından Femur ameliyatı yapılır. Sonra servise çıkarılır. Her şey gayet iyidir. Gazi Vasfi Bey’e protez takılmıştır. Yeni Devlet Hastanesi’nin servisi tertemizdir, Yemekleri gayet güzel, bakım çok iyidir.  9 gün kalır Vasfi Bey Hastane’de. Daha sonra doktoru taburcu eder Vasfi Bey’i, ’15 gün sonra gelin, dikişleriniz ve sondanızı alalım’ derler.

Ekinambarı Mahallemizdeki evine döner Vasfi Bey. 15 gün sonra da çocukları tarafından, dikişlerinin alınması ve sonda’sının çıkarılması için, Belediye’nin ambulansıyla tekrar getirilir Devlet Hastanesi’ne. 13 Ekim Çarşamba günü.. Fakat ameliyatı yapan doktoru izinlidir. Çocukları, doktorunun dikişlerinin alınması için 15 gün sonra gel dediğini, bunun için geldiklerini belirterek, dikişleri ve sonda’sının alınmasını isterler. Ancak dikişleri alacak, sondayı çıkaracak kimse olmadığı söylenir. Diğer cerrahların ameliyatta oldukları vb. söylenir.

Bu kez acilden giriş yaparak, dikişleri aldırmak isterler, ama nafile, dikişleri alacak kimse olmadığı bildirilir.

Şaşkındırlar.. Sonunda, yine ambulansla eve dönerler. Bu arada, Akyol Sağlık Ocağı’nı arayarak durumu anlatırlar, ‘alabilir misiniz?’ diye sorarlar, ancak, yeterli araçları olmadığı için yapamayacakları cevabını alırlar. Bunun üzerine İzan Hastanesi’ni ararlar. ‘Buyrun gelin’ denir. Ortopedi Uzmanı İbrahim Bey ilgilenir ve bir sağlık görevlisi, İzan’ın alçı odasında, Vasfi Bey’in dikişlerini alır ve sondasını çıkarır.

Meğerse bu kadar basitmiş!.. Çocukları şaşırır bu işe ve koca Devlet Hastanesi’nde bu işi yapacak kimse olmaz mı diye dertlenirler ve bunu bir gazeteciyle, bizimle, paylaşmak isterler..

Dertlerini anlattıktan sonra, şu sözler dökülür, çocuklarının ağzından, Devlet Hastanesi için: “Çok büyük bir bina yapmışlar, her şey çok güzel.. Ama bu koca binanın içinde insan yok.. Yeterli akademik personel yok maalesef..”

Geçen hafta, “Milas Devlet Hastanesi ölüyor” diyerek basın açıklaması yapanlar da bu hastanenin doktorlarıydı. Çığlık atıyorlardı, herkesin ve ilgililerin, yetkililerin duyması için..

Vasfi Çelik’in yakınları da benzer bir çığlık atıyorlar aslında..

Hepimizin sağlığı adına..

A. Coşkun EFENDİOĞLU  (Köşe Yazısı)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis