Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bir ‘ülkü’ peşinden 50 yıl...

Kuruluşunun 50’nci yıldönümünü kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi, kutlama etkinlikleri kapsamında önce seçim koordinasyon merkezini açtı, ardından 50’nci yıl sunumu ve akşam yemeği ile ‘Cumhur İttifakı’ taraflarını biraraya getirdi. AKP ve MHP yöneticileri gecede yaptıkları konuşmada bu birlikteliğin, sadece 31 Mart seçimleriyle sınırlı olmadığına dikkat çekerek, “Pazara kadar değil, mezara kadar birlikteyiz” mesajı verdiler.

Bir ‘ülkü’ peşinden 50 yıl...
  • 14 February 2019, Thursday 17:01

Kuruluşunun 50’nci yılını, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla 8-9 Şubat tarihlerinde Adana’da kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi, Adana’daki kutlamanın ardından bu kez kendi teşkilatlarının bulunduğu il ve ilçelerde sürdürüyor.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili çalışmalarını da aralıksız sürdüren MHP Milas İlçe Teşkilatı, önceki akşam saatlerinde, önce seçim koordinasyon merkezinin açılışını, ardından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda 50’nci yıl kutlamalarını gerçekleştirdi.

SKM açılışına; eski dönem MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AKP Muğla eski Milletvekili Hasan Kökten, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Cihangir Yıldırm, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, Türk Kızılayı Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, her iki partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri, mevcut belediye meclis üyeleri, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde partilerinden meclis üyesi adayı olan isimler, çok sayıda mahalle muhtarı ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.

SKM açılışında ilk konuşmayı MHP eski Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptı. Erdoğan; “Seçim koordinasyon merkezimiz; partimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi bu hafta Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50’nci kuruluş yıldönümü... Buradaki açılışın ardından hep birlikte partimizin 50’nci yıl kutlama programına geçeceğiz” diyerek sözü AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır’a bıraktı.

“Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partisi kanadından gelen davet üzerine buradayız. Bizlere bu daveti ulaştıran dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle inşallah bu birlikteliğimiz Pazar’a kadar değil, mezara kadar devam edecektir. Yolumuz ve bahtımız açık olsun” diyen Başkan Adayı Hıdır’ın ardından bu kez AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak söz aldı ve şunları söyledi:

“31 Mart akşamına hazır mıyız? Bayraklarımızı sandıklardan çıkarmaya hazır mıyız? O zaman bayraklarınızı çıkarın ve ütüleyin. 31 Mart akşamı sizleri Atapark’ta, zaferimize bekliyorum.”

Yapılan bu kısa konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılış kurdelası kesilerek, bir süre içeride sohbet edildi.

50’nci yıl sunumu ve akşam yemeği...

SKM açılışına katılan her partinin yöneticileri, buradaki programın ardından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’ndaki 50’nci yıl kutlama programına katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması, 2014 Genel Seçimlerde MHP Muğla Milletvekili Adayı Dr. Ferat Yüksel’den geldi. Yüksel; “Ben 14 yaşındayken Milas’ta, Ülkü Ocağı’nda başladığım 25 yıllık siyasi yolculuğumda, 50’nci yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin kutlama programında böyle bir hazirunu görmekten son derece mutluyum. Heyecanım da bundandır. Ben sizleri kısaca 50 yıl öncesine götürmek istiyorum.

Takvim yaprakları 8 Şubat 1969’u gösteriyordu. Adana’da ayazlı bir Şubat sabahı, ülkenin geleceğine inanmış Türk Milliyetçileri saat: 9.45’te Kuruköprü’deki il binasından çıkıp, 9 ışığı temsil eden 9 motosikletli genç, 43 talebe birliği üyesi ve 750 üst kurul delegesiyle birlikte kortej halinde yürüyerek, kongrenin yapıldığı solana ulaştılar.

16 Türk bayrağı ile süslü kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin adı, Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirilmiş ve amblemi de üç hilal olarak kabul edilmiştir. Bu kongrenin kapanış konuşmasında Adana’dan Başbuğ Alparslan Türkeş dünyaya şöyle seslenmiştir: ‘Muhterem arkadaşlarım; Bu manzara Büyük Türkiye’nin müjdecisidir. Öyle bir Türkiye ki herkes mesut, hür ve şahsiyet sahibi olacaktır. Demokrasi, en kâmil manasında işleyecektir. Ne Mutlu Türk İnsanına...

Aziz Türk Milliyetçileri, milliyetçiliğin esası millet ve devletin bağımsızlığıdır. Milliyetçi hareketler, milliyetçi devlet ile olur. Koşan elbet varır, düşen kalkar, Karataş’tan damla damla su akar birikir, sonra gümüş bir göl olur. Arayan Hak’kı en sonunda bulur. Kalkınız! Kervan yola çıkmıştır. Ona katılınız. Şafak sökmeden önce davaya katılınız. Yaşasın 100 milyonluk güçlü Türkiye, yaşasın Türk ülküsünün gözde insanları...’

50 yıl önce Adana’dan dünyaya kalkan kervanın temsilcileri de bugün buradadır. 50’nci yıl kutlu olsun” dedi ve geceye katılanlara teşekkür etti.

“Hiç kimsede koltuk kaygısı olmadan sadece Cumhur İttifakı’nın başarısı için çalışacağız”

Dr. Ferat Yüksel’in ardından kürsüye gelen AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak ise şunları söyledi:

“Bugün burada demokrasinin olmazsa olmazı siyasi partiler, demokratik hayatın vazgeçilmezidir. Bu anlamda 50 yıla damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50’nci kuruluş yıldönümünü Cumhur İttifakı olarak hep birlikte ve ayrıca ben vicdan sahibi bir insan olan Barış Saylak olarak yürekten kutluyorum.

Bu vatana, bu bayrağa, bu millete emperyalistler hiç bıkmadan-usanmadan yüz yıldır komplo üstüne komplo kuruyorlar. Komploları hiçbir zaman bitmeyecek. Sevr ile, Çanakkale ile, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile devam ediyor. Ne zaman bu ülke bir olsa, iyi olsa, diri olsa mutlaka Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kastedecek çeşitli maşaları her zaman bu emperyalistler buluyor. Özellikle son yıllarda ABD ve İngiliz emperyalistlerin, bu ülkeyi bölmek için, Ortadoğu’daki büyük projelerini gerçekleştirmek için küçük devletler yaratma çabalarını hepimiz görüyoruz. Ancak Türkiye bu imtihanları bugüne kadar aştı. En son 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra MHP lideri, devlet adamı Sayın Devlet Bahçeli’nin duruşu ve yine 15 Temmuz kalkışmasında emperyalist güçlerin ve NATO’nun bir darbesi olan 15 Temmuz sürecinde, dimdik vatanın ve milletin bekasının yanında tavrını almıştır. Buradan saygı duyuyor, selam duruyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Adaylığım söz konusu olduğunda ziyaret ettiğim Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlığında bir şey söylemiştim... Sözlerimin arkasındayım. Sayın Devlet Bahçeli’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra ve ondan önce Cumhur İttifakı’na verdiği desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday tanıtımında, ‘Pazara kadar değil, mezara kadar bunu götüreceğimiz’ demesi de boşa değil. Sayın Bahçeli isteseydi Cumhurbaşkanı yardımcılığını alabilirdi... TBMM başkanlığını alabilirdi... Hatta kabinenin yarısını da alabilirdi fakat hiçbir şey talep etmedi. Allah’ın izniyle Muğla’da da 31 Mart’ta yapılacak seçimlere kadar hiç kimsede koltuk kaygısı olmadan sadece Cumhur İttifakı’nın başarısı için el ele, omuz omuza sahada mücadele edeceğiz. Pazartesi gününden itibaren ne kadar ülkücü kardeşim varsa, ne kadar asenamız varsa, ne kadar gönül yoldaşımız varsa sahaya, yanı başımızda yürümeye davet ediyoruz. Sizlerin etkinliklerinde veya çalışmalarında ise bizim teşkilatımız sizlerin emrindedir.”

“Tünelin ucu göründü”

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın ardından kürsüye bu kez, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Nil Hıdır geldi. Konuşmasında, Bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı olan eski Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ve partisinden istifa ederek başka bir partiden büyükşehir belediye başkan adayı olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yüklenen Hıdır, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü de eleştirmekten geri durmadı. Başkan Adayı Hıdır, konuşmasında şunları söyledi:

“Her ne kadar siyasi partilerimiz farklı olsa da, Muğla siyasetinde 1994 senesinden bu yana birlikte el ele, gönül gönüle çalıştığımız Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizle yeni bir hedefe birlikte yürüyoruz.

Yaklaşık 2 aydır ilimiz, ilçelerimiz ve birçok köyümüzü gezdik. Gördük ki yapacak çok işimiz var. Yürüyeceğimiz yolun çok uzun olduğunu gördük. 2014’te büyükşehiri almış olan belediye başkanı ve ilçeleri alan onun partisinin belediye başkanları Muğla’yı adeta iflas etmiş bir ticarethaneye döndürmüşler. Ne yazık ki toplanan su paralarının nereye gittiği bellisiz! Kutsal olarak kabul ettiğimiz milletin bütçesini, hangi müteahhitlere, yandaşlara aktarıldığı belli değil. Biz, Allah’ın izniyle 13 ilçemizde iktidara geliyoruz. Tünelin ucu göründü. İlçe ve büyükşehir belediye meclis üyelerimizin belirlenmesiyle 1 Nisan’dan itibaren Muğla’da uygulayacağımız projeler üzerinde çalışmaya başladık.

Muğlalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere milletimiz, adeta kuyumcu terazisinde altın tartar gibi, nerede hata yapıyoruz, nerede gaf yapıyoruz, eksiğimiz-fazlamız ne diye bizi dikkatli bir şekilde izliyor. Adeta bizi test ediyorlar. Bize emanet edilen Cumhur İttifakı’nı taşıyabiliyor muyuz diye adeta gözümüzün içine bakıyorlar. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız. Cumhur İttifakı’nın her iki kanadı da parti disiplini içinde hareket etmek zorundadır. İşimiz kolay değil, dolayısıyla hepimiz işimizi, sorumluluğumuzu hafife almamalıyız.

Yola çıktığımız ilk günde karşımızda sadece mevcut büyükşehir belediye başkanı vardı. 50+1 yarışa başladık. Ancak ilerleyen zaman içerisinde 20 yıllık yaptığı siyasette, kendi siyasi partisine gösterdiği kaba davranış ve ihanete rağmen yeniden aday olma niyetini ortaya koyan Fethiye’nin belediye başkanı ve Bodrum’un kendi siyasi partisine mensup büyükşehir belediye başkanıyla kan davası haline gelmiş olan mevcut Bodrum Belediye Başkanı büyükşehire aday oldu.

Siyaset; tek başına değil, kadrolarla yapılır. Siyaset, kişisel ego ya da nefis ile yapılmaz. Siyaset, ben varım diyerek yapılmaz. Siyaset biz diyerek yapılır. Ne yazık ki 20 yılda bu siyaseti hareketin nasıl yürütüldüğünü anlayamamış biri, Muğla’nın yönetimine talip oluyor. Hasbelkader, olmaz ya milletimizin teveccühünü kazandın geldin, hangi kadro ile hizmet yapacaksın? Fethiye’deki bir körfezin dibindeki kirliliği temizleyememiş iken sen Muğla’nın hangi sorununu-derdini çözeceksin? Bodrum’da, Marmaris’te, Datça’da seni kim tanır? Senin için canını feda edecek ülküdaşların vardı ancak sen onları yarı yolda terk ettin. Hangi dava adamlığından bahsediyorsun?

Öbür tarafta bir başka aday da, doğup büyüdüğü yerde kendi partisinden ayrılıyor başka bir partiye... Bakıyor ki bir seçim sonra orada da başarılı olamıyor, çıkıyor ve bir başka partiye... Baktı ki bu kez kendi ilçesini bile yönetemiyor, bu sefer de büyükşehire talip oluyor. Sen kendini akil, alemi kör ve sağır mı sanırsın? Sen bu milleti bu kadar hafife mi alıyorsun? Bu millet öyle bir millet ki kendisine sahip çıkanla, kendisine değer vermeyenleri aynı siyasi terazide bir tutmaz. Allah bizi bu tür ihanetlerden korusun.”

“Ayrılan, ancak geri dönmek isteyenleri geri çevirmeyin”

AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Nil Hıdır’ın ardından kürsüye gelen AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise, ‘Millet İttifakı’nı oluşturan partilere yüklendi. İl Başkanı Mete şunları söyledi:

“Aslında bu Cumhur İttifakı sadece iki partinin genel başkanları tarafından kurulan bir ittifak değil. Belki salondaki gençler hatırlamaz ama ilk ittifak rahmetli Erbakan ile rahmetli Türkeş arasında kurulmuştu. Otomobillerde veya binaların bazı yerlerinde, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerde bir uyarı levhası vardır; ‘lüzumu halinde kullan’ yazılı… Orada bir çekice benzer bir alet vardır, tehlike anında o aletle camı kırar ve dışarı çıkarsınız. İşte bu ittifaklar da böyle… Lüzumu anında kullanılmak üzere bekliyorlar. Sonuçta biz iki aile farklı partileriz ama o kadar çok ortak yanımız var ki… Derdimiz, meselemiz ortak olduğu için, ne zaman ki dış güçler ve onların içimizdeki uzantıları ülkenin etrafındaki tehlike çemberini daralttıklarında işte o zaman devreye; dili, dini, bayrağı, milleti, vatanı, devleti bir olan bu insanlar, o ittifakı oluşturur. Bu kardeşliğimizi Rabbim daim eylesin. Rabbim diyor ki; ‘İki ortak birbirine karşı samimi ve dürüst olursa, onlara üçüncü ortak ben olurum. Eğer olmazlarsa onlara şeytanı üçüncü ortak kılarım.’ Karşımızdaki ittifakın üçüncü ortağı HDP yani şeytan ama buradaki ittifakın üçüncü ortağı rabbimizdir. Çünkü biz; ezan dinmesin, bayrak inmesin diyoruz. Adeta mazlum milletlerin umudu olan ve tek kaleye dönüşmüş olan bu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olması için bu birlikteliği şart olarak görüyoruz.

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşananları hepimiz biliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılarak başka bir parti çatısı altında siyaset yapanlar maalesef bizim gördüğümüzü göremediler. Suçladıkları Sayın Bahçeli’ye 7 Haziran seçimleri sonrasında başbakanlık teklif edildi. Yeter ki CHP ve HDP’nin kurduğu ittifaka katıl, başbakan ol dediler. Sayın Bahçeli’nin derdi makam olsaydı, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olurdu. İşte o arkadaşlarımızın göremediği nokta bu… Sayın Bahçeli’nin, bu ülkenin geleceğine teminat olduğu da bu davranışıyla görülmüş oldu. O gün bu partiden ayrılanlar aslında bugün pişmanlar, aranıza yeniden dönmek istiyorlar ama sanırım utanıyorlar. İhanet etmiş olanlar hariç, geri dönmek isteyenleri geri çevirmeyin, büyüklük sizde kalsın… Çünkü yanlış bir yola girdiklerini anlayan birçok insan, 31 Mart günü de gereğini yapacaklardır.”

“MHP, bu vatanın ve milletin bekçisidir”

AKP İl Başkanı Kadem Mete’nin ardından bu kez kürsüye, MHP eski dönem Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da kısa bir konuşma yaparak, partinin 50’nci yıldönümünü kutladı. Erdoğan; “Her dönem MHP bitti diyenler hiç eksik olmadı fakat böyle denile denile Türk siyasetinde 70’e yakın siyasi partinin tarihten silindiğini de görmek gerekir. MHP’ye bekçi diyenler bilsin ki MHP, bu vatanın ve milletin bekçisidir. Ne mutlu ki bugün bu parti çatısı altında hala milyonlarca insan, 50 yıl önce bir ülkü uğruna çıkılan yolda yürümeye devam ediyor” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

MHP’nin 50’nci yıldönümü kutlamaları için Milas ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen programda son konuşmayı, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz yaptı. İl Başkanı Korkmaz, 50’nci yıl kutlamalarına katılanlara teşekkür ederek ve hoş geldiniz diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“50 yıl demek, koca bir ömür demek. Bizler dava için, vatanımız-milletimiz için bayrak olduk, her zaman ve her yerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselmesi için uğraştık. Bizim sırtımıza basarak bir yerlere gidenler oldu. Onlar, nerede ne buluyorlarsa oraya gitsinler. Bizler üç hilalin gölgesinde nice 50 yılları geçireceğiz. Biz Türk Milliyetçileri, biz vatanını ve milletini sevenler, 8-9 Şubat 2019 günü genel başkanımızın çağrısıyla Adana’da 50’nci yılımızı kutladık. Bugün de Milas’ta kutlamaya devam ediyoruz.

Yenikapı ruhu ile başlayan ve devam eden Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde devam ediyor. Biz bu ittifakla Cumhurbaşkanımızı, TBMM başkanımızı, milletvekillerimizi seçtik. 31 Mart’ta ise büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarımızla belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Hep birlikte bu seçimlerden de zaferle çıkacağız.”

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen kutlama programı sona erdi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis